Astăzi are loc inaugurarea rubricii Acțiunea Clientul, una unde voi critica și lăuda serviciile. În general pentru fiecare loc în care se servește de mâncare la masă. Intră și deserturile aici, deci cofetăriile unde ești servit. În spate am o experiență de 40 de ani de umblat prin restaurante naționale și internaționale. Singurul atu care-mi lipsește este legat de alcool, unde nu-s mare specialist, dar îi las pe alții să se desfășoare în zona lui Bachus. Desigur, voi articula și supermarket-urile care trimit rahaturi clienților: de la ambalare la lipsa produselor sau a unora absolut distruse.
Paradisul găsit în livadă și pierdut printre crăci uscate de PR
Într-un loc de vis de pe strada Libertății, ascunsă printre copaci, terasa de la Pensiunea Atlantic m-a convins să fac marea mutare din București în Târgu Mureș (loc unde am dormit și mâncat aproape două luni). Desigur și cetatea medievală a avut un cuvânt greu în decizia de acum patru ani. Mâncarea a fost acceptabilă spre excelentă la anumite produse până când restaurantul și terasa au fost preluate de Osteria del Dottore. Din fanul terasei, am devenit clientul cârcotaș. Le-am spus chelnerițelor de câteva ori că bucătarul nu-i de treabă, dar n-a avut niciun efect firesc. Gen: ne cerem scuze, tăiem felul de mâncare cu probleme și primiți din partea casei habar n-am ce (un ceai de stomac, spre exemplu). Atunci am rărit vizitele acolo, iar ei au pierdut lunar sute de lei sau mii (am clienți pe care-i duceam acolo). Mai mult, chiar mi-am petrecut ziua de naștere pe terasa amintită. Pentru ultima oară, pentru că acolo mai calc după ce se schimbă situația maron.
Pizza cu sufletul negru
Pentru că am mult de muncă, deseori comand mâncare și tot ce am nevoie. Prin Glovo. Simplu și eficient deseori, cu toate că primesc și produse pe lângă sau neconforme de-a dreptul, ca azi un leuștean la ghiveci stâlcit și un mărar ca părul rar și îngălbenit al unei domnișoare seculare. De subsioară, desigur. Așa am făcut greșeala să comand o pizza guattro formaggi de la Osteria del Dottore sau Atlantic, cum îi zic eu pe vechi. Mi-a venit extrem de greu și foarte arsă. Am ciugulit ce se putea, apoi am scris o postare care s-a dorit amuzantă.
Administratorul contului Osteria del Dottore m-a obrăznicit și câteva conturi false au început să mă jignească, iar Osteria dădea like sau inimioară cu pasiune și apăsat. Adică: ai dreptate, frate, omul e un bou! Desigur, un bou care a plătit ceva și a primit o mizerie. Las mai jos mesajul de pe Facebook la postarea mea, dar și link să vă puteți distra despre reacția absolut neprofesionistă de a reacționa la o critică onestă și bazată pe dovezi.
Reacția normală tot mai departe de Târgu Mureș
Ca venetic pe acest meleag, pot spune clar că Târgu Mureș este capra râioasă a Transilvaniei. Un loc în care greșelile nu sunt recunoscute, ci capra te împunge cu cornițele, dă din copite, zbiară și acuză, în timp ce ridică sfidător coada. Nu este vorba doar de servicii ale privaților, ci de tot ce ține de politică și administrație. E altă socoteală însă.
Cum ar fi trebuit să fie reacția firească a pizzeriei Osteria del Dottore? În primul rând să-și ceară scuze și să mă asigure că este doar un accident, nu ceva normal. În al doilea rând să mă invite și să-mi ofere pe terasă o pizza supravegheată și adusă chiar de directorul locului, cu un supliment (o limonadă, un ceai sau un desert). Nu doar ar fi recâștigat un client, ci și reclamă gratuită, iar cei 18.000 de urmăritori ai mei ar fi obversat ce înseamnă calitatea unui serviciu și poate unii dintre ei ar fi ajuns acolo doar pentru că au citit recenzia mea. Așa cum se întâmplă de obicei, pentru că NU fac recomandări pe bani, ci doar dacă eu sunt satisfăcut. Lucru observat în online din 2007 de cei care mă citesc.
În schimb, am avut parte de un perdaf cum n-am mai auzit des (citind la alții) și de împunsături virtuale nepermise într-un domeniu în care un cuvânt te poate ridica sau dărâma.
Reacția online a conducerii unei pizzerii suspecte
Las în continuare câteva capturi în galeria foto finală și rândurile scrise exact cum au apărut pe pagina personală de Facebook (de gramatică și punctuație nu mai zic). Totodată, vă rog să-mi dați direcții unde lucrurile merg bine sau prost în județul Mureș sau aiurea (că mai colind Transilvania și Moldova destul de des).
CITAT: ”Buna ziua domnule ziaristTiberiu Lovin,am punctat ziarist deoarece in aceasta meserie nu se publica ceva media si online fara probele 100%veridice,aici ma refer la poza cu doar o felie de pizza si nu pizza intreaga.