PăreriPrim-plan

Zeul deceselor previzibile

Prea orgolios și prea bine văzut de populație, Raed Arafat are boala funcțiilor și cea a perfecțiunii. El nu greșește niciodată. El va lua măsuri după fiecare tragedie. El și doar el cu cele n funcții. Una dintre ele este de șef suprem al ISGU și SMURD. Da, cei care n-au reușit să-i găsească pe săracii colegi picați în Apuseni, n-au avut o nenorocită de saltea în 35 de ore acum 5 ani, când bucureșteanca a amenințat că se sinucide și a făcut-o, Colectiv e doar o disfuncționalitate oarecare, iar acum au întârziat nepermis cu o scară pentru a o salva pe constănțeanca ce a căzut de la balcon, în timp ce încerca să scape dintr-un incendiu. Aș putea enumera o lista neagră cu mulți morți, dar vor apărea avocații din oficiu care vor întreba: hai, domnule, toate sunt din vina lui? Da.

Citeste si

De ce e vina zeului deceselor previzibile? Arafat nu pricepe că nu poate avea n funcții și să fie bun în toate. N-ai cum să controlezi absolut tot pentru a apărea la tv când salvezi o pisică, în timp ce sute de oameni mor anual doar în incendii. Așadar, sistemul lui de salvare e prost conceput. Vă dau doar două exemple. În toată țară avem patru saltele și 110 autoscări. Nu mai împărțim saltelele la 41 de județe și București, ci scările. Avem două scări și câteva trepte pentru a salva milioane de români care locuiesc în blocuri mai mari de patru etaje. Unde e dotarea? Cine a calculat greșit? Cine e șeful suprem? Ei bine, el va căuta alți vinovați. Desigur, Arafat e zeu și nu poate greși.

Și da, în timp ce citiți aceste rânduri, alți români vor muri pentru că dotarea nu a fost gândită bine și pentru că reacția e greșită. Nu doar din acest motiv, ci pentru că grupul de interese din spatele său nu va lăsa locul liber pentru fieștecine. Aici se învârt anual zeci de milioane de euro uneori pentru un singur contract. Acum puteți ieși în stradă iar pentru a-l susține pe Arafat. Dacă vreți să-i fiți complici.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button