DezvăluiriPrim-plan

Vlad Voiculescu sabotează politic concursul de manager de la Spitalul Târgu Mureș


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu încearcă impunerea unui manager pe linie politică, printr-o acțiune susceptibilă de abuz în serviciu la Spitalul de Urgență Târgu Mureș.

În ciuda tuturor recomandărilor, Vlad Voiculescu a numit la conducerea spitalului din Târgu Mureș o contabilă de la medicină legală după ce mandatul managerului Claudiu Puiac a expirat în martie.

Ulterior, la 29 martie, Consiliul de Administrație al spitalului a scos postul de manager la concurs, potrivit legii. Anunțul privind concursul a fost publicat pe site-urile unității medicale și al Guvernului, însă Vlad Voiculescu refuză să-l afișeze și pe site-ul ministerului, deși legea îl obligă.

Vineri, 9 aprilie, este ultima zi în care anunțul poate fi publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, în caz contrar concursul, deci și rezultatul, ar putea fi contestate.

Ministrul Sănătății a făcut, în schimb, altceva: a schimbat vineri tot Consiliul de Administrație, numind un consilier de-ai lui de la București și încă doi simpatizanți de partid, angajații spitalului suspectând că această manevră ar fi o încercare de a bloca concursul.

Totuși, potrivit legii, ministrul nu are calitatea de a aproba sau nu concursul de angajare, această sarcină revenindu-i exclusiv Consiliului de Administrație. Singura obligație legală a lui Voiculescu era de a publica anunțul, dar refuză până în ultima zi s-o facă, lasând astfel liber la contestații, fapt care poate fi considerat un abuz în serviciu.

Deși USRPLUS și în special Vlad Voiculescu au câștigat capital electoral acuzând politizarea spitalelor românești, ministrul pare să copieze exact aceleași metehne pe care le-a incriminat virulent în campania electorală.


Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button