Vești

Viziunea ministrului Educației pentru noul an școlar: masca obligatorie

În preambulul întâlnirii guvernamentale de vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut câteva declarații la Antena 3 privind perspectiva anului școlar 2021-2022. Domnia sa a precizat printre altele că în cazul apariției unor focare elevii vaccinați vor continua cursurile fizice, iar ceilalți vor trece pe online. Afirmația ministrului vine în contextul în care vaccinul și-a arătat slăbiciunea în fața variantei Delta. Mai mult, în continuare mor de coronavirus și persoanele vaccinate, iar tinerii sunt și ei afectați. Pe lângă toate acestea, s-a demonstrat că nu există distanțare fizică într-o clasă. Momentan, tot ce a spus Cîmpeanu face parte dintr-un plan teoretic, iar în perioada 1-3 septembrie va fi emis un ordin, după consultări cu Ministerul Sănătății.

Care sunt ideile ministrului Educației

  • Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri.
  • Un ordin comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății va apărea în perioada 1-3 septembrie. Până atunci pregătim acest ordin. Vom avea vineri o întâlnire convocată de prim-ministrul României la Guvern, în prezența medicului Raed Arafat, al ministrului Sănătății, INSP, colonelului Valeriu Gheorghiță la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli, știut fiind că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie.
  • Printre măsurile pe care le vom discuta se vor regăsi: demararea unei campanii de înâlniri interactive la nivelul fiecărei școli, mediată de o persoană desemnată de fiecare școală și de un reprezentant DSP pentru a le prezenta părinților interactiv problematica, importanța și necesitatea vaccinării.
  • Se vor discuta și măsuri de stimulare a vaccinării. Este de luat în calcul, cu titlu de ipoteză, inclusiv acea decizie ca în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt, să poată continua cu prezență fizică.
  • Beneficii materiale? Nu am niciun fel de idee despre acest subiect. Cu siguranță la întâlnirea de vineri vom discuta despre orice fel de măsuri pentru încurajarea vaccinării.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button