PăreriPrim-plan

Unde-i echipa lui Zoli?

În urmă cu șase zile, am scris editorialul În așteptarea lui Zoli. Speram ca între timp să se întâmple ceva. Ceva care să arate că eroul din panourile și clipurile publicitare care a învins bestia se apucă de treabă. Și s-a petrecut ceva neașteptat. Eroul s-a prefăcut într-o mascotă care e pusă să stea la poze cu X, Y și Z. O paradă de imagini și câteva mesaje fără viață. Nimic de echipă nu s-a pomenit, nicio schimbare de șefimea primită moștenire, nici măcar un  apropo de ce a făcut Bolojan la Bihor (iar aici ar merita tăiat la fel din personal), site-ul a rămas la fel de arhaic, transparența s-a făcut opacă, comunicarea e slabă și cu gafe etc. Unde e schimbarea promisă și sperată de locuitori? În pauză publicitară, probabil.

Planurile și comunicarea excelente din campanie au devenit istorie. Pe moment avem un manechin care stă la poze. Atât. Ce mă așteptam să facă? Știu, vor apărea unii care vor comenta că e prematur să-l critici. Sunt naivi și nepregătiți. De la câștigarea alegerilor a trecut mai bine de o lună. Eu credeam că va revoluționa comunicarea și capitolul transparență, dar și capitolul acțiune. Mă așteptam ca din prima zi site-ul să fie schimbat în momentul în care i se punea tricolorul pe piept. Din momentul câștigării alegerilor, putea da dispoziție echipei de campanie și ea să facă unul, iar acest lucru e posibil în maxim trei zile. Dacă nu e în stare echipa, Ceasul Cetății îi oferă gratuit un site în trei zile (complet utilat), pentru a demonstra că se poate. Și-l poate folosi liniștit fără niciun leu timp de patru ani. Mă mai așteptam ca Zoli să-și prezinte transparent echipa. Cine și unde va fi. Nici acest lucru nu l-a făcut. Nu e nimic oficial nici legat de consilierii personali, chiar dacă sunt zvonuri cu nume și prenume.

Aș putea continua mult cu lista de lucruri nefăcute, dar mă opresc aici. Dacă primarul ales va continua încă șase zile cu tăcerea și va lăsa haosul să-i conducă instituția, atunci își va pierde încrederea acordată de votanții săi. Ei nu se gândeau că va fi așa de moale. Nici eu, mărturisesc. Și apoi vor veni cei care îl vor arăta cu degetul (chiar dacă oamenii politici din zonă n-au absolut niciun drept). Alegătorii vor avea de ales dintre speranța insuflată de independentul Soós Zoltán și realitatea cruntă. Momentan s-au schimbat doar doi oameni din piramida dezastrului: Dorin Florea și Claudiu Maior. În rest, da, putem spune că echipa de consilieri UDMR, cei care 20 de ani au dansat după muzica pusă de primar și mâna lui dreaptă. Totuși sunt tot cei de la UDMR, care în spate acționează la butoanele de la partid. Butoane care au condus și pe vremea lui Florea. Așadar, orașul are aceleași probleme, dar cu alt nume la capitolul primar. În rest, localnicilor le rămâne să aștepte trezirea lui Zoli. Una în care va arăta că și-a meritat votul. Și o poate face prin fapte, că de poze cu maimuța și promisiuni e sătulă lumea. A avut ocazia 20 de ani să participe la acest circ.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

  1. Amvaaai, Tibi face pe echidistantu’!!! Tibi (se face că) îl critică pe Zoli, Tibi (se face că) arată cu deștu’ la „nereguli”: bâlbe, gafe, stângăcii, lipsa de transparență/opacitate. Bravooo, Tibi, bravooo!!! O să-ți mai iei niște vizualizări și niște aprecieri de la băbuțele care ți-s fane de ani de zile, îți primești și leafa de la partid, să ai bani de Jack, Davidoff și alte vicii și delicii, poate reușești să mergi la anu-n Tenerife… Tibi, băeat descurcăreț, cum îl știm! Așteptăm să dezavuezi situația în privința noii gășculițe mântuitoare a urbei, plus lista de consilieri personali (cu amicu’ Markelică & Co. în frunte), cu prietenii (și prietenele udemereu ale) lu’ Markelică și cine a mai fost înșurubat prin ogradă (după experiență și expertiză, desigur, nu pe ochi frumoși, cum făcea camarila de tristă amintire). Hai, că tu oricum îi știi pe toți, doar faceți băute în fameglie deja, nu ne mai lua pe după cireșul ăla din Aleea Carpați 37A, 77. Continuă, continuă, poate îți crește credibilitatea! :D

    1. Attila, vrei sa scriu toate subiectele in acelasi timp? Pentru tine pot sa-ti zic ca UDMR controleaza momentan institutia. Si asta nu e bine. Apoi nu stiu la ce bani de partid te referi, dar poti sa-mi zici, ca am chetuit doar din buzunar si nu mi-ar strica (bine, tot ce vreau scriu). Oricum, Jack nu mai beau de vreo doi-trei ani, iar la ce cantitate consumam ar fi dat faliment firma. Ai inceput cu acuzatii si lipsa de informatii serioase. Te grabesti ca o fata mare la maritat. :) Poti sa ma urmaresti si sa comentezi linistit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button