Păreri

În așteptarea lui Zoli

Primăria Târgu Mureș este plină de tentaculele caracatiței Florea-Maior, fostul cuplu care a condus destinele orașului spre dezastru. O mulțime de angajați ajunși astfel în poziții cheie în instituție sau la conducerea firmelor municipalității (loc de unde s-au scurs mulți bani, dar se va dovedi în timp). Chiar dacă e prematur sau așa pare, Zoli (n.r . Soós Zoltán) are o misiune grea de curățarea sistemului de incompetenți, piloși și corupți. Îl poate avea ca model pe Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, care a anunțat reducerea posturilor cu 50% de la 1 decembrie.

Citeste si

Un prim pas în sifonarea banilor a fost făcut prin luarea la puricat a contractelor date cu generozitate de fostul cuplu fix în campania electorală. Așa ca pe ultima sută să mai împuște un franc clientela celor doi. Apoi, firesc, va urma analizarea aparatului primăriei, după care schimbarea organigramei și concedierea surplusului, dar și a celor care nu trec testele elementare, ori ocupă funcții fără concurs. Până la corupți sunt pași mulți de făcut, dar nu imposibili.

Așadar, eu îl aștept pe Zoli (ca întreg orașul, de altfel) să taie tentaculele caracatiței care a ținut captiv orașul timp de două decenii.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button