Vești

Un urs a făcut ravagii la o stână din Mureș

Informații primare. În urmă cu câteva ore, un urs a atacat o stână din localitatea Găiești, județul Mureș. Din primele date, au fost ucise câteva oi. Vom reveni.

Update: Ciobanul ne-a povestit că ursul a venit în jur de cinci dimineața, dar după urme crede că era o ursoaică împreună cu puii. Două capre și trei oi au fost ucise la prima vedere, dar abia spre seară urma să vadă exact câte lipsesc. ”N-am ieșit la urs că doar l-am auzit cum dă din gură. Eu am o bâtă și o furcă. Nu aveam cum să mă lupt cu el”, ne-a zis ciobanul, care locuiește lângă stână împreuna cu soția însărcinată și doi copii.

Administratorul fermei ne-a spus că în zonă sunt cam 30 de urși, animale sălbatice care până acum patru-cinci ani nici nu veneau în zonă. În ultimii ani însă au atacat mai multe stâne, la ferma de care are grijă urșii au mai ucis o vacă și un porc în urmă cu doi-trei ani. ”Noi facem poze, depunem reclamație, dar statul nu ne dă niciun leu pe pagube. Priviți doar capra asta care costă până 700 de lei. Statului nu-i pasă de țărani și nici nu face nimic să oprească animalel sălbatice”, și-a spus năduful Florin Adam, administratorul fermei.

Foto generică

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button