back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planUn oraș în genunchi așteptând poza cu Soos și Orban

Un oraș în genunchi așteptând poza cu Soos și Orban

Data:

Toată esența guvernului maghiar Viktor Orban și elita UDMR din România s-au întâlnit la Băile Tușnad, unde are loc a 31-a ediție a unei tabere de vară. Una din care românii au fost excluși aproape 100%. Ideea acestui eveniment trebuia să arate buna colaborare dintre vecini și planuri comune, dar maghiarii au acaparat povestea. Așa cum au făcut-o prin câștigarea zonelor maghiarizate la alegeri,  unde rezultatele competenței lor pot fi privite cu telescopul pe ultima stea descoperită de oamenii de știință.

Unul dintre cei prezenți este Zoli al nostru, primarul Zoltan Soos, care ne-a descris ce miracole va face în Târgu Mureș. Oraș prăbușit economic și ca imagine, cu birocrație la cote înalte și unde administrația locală admiră lucrul bine făcut…la alții. Cum ar fi la toate orașele similare din Transilvania. La noi, omul cade în canal și moare, că muncitorii primăriei n-au treabă cu proștii care-s chiori și nu știu că au nimerit într-o zonă SF. În Târgu Mureș nu există stații de autobuz urbane, ci mizerii de bănci sub umbrele de hai să bem o bere la pet, în cel mai norocos caz. Un site de vreo 22 de ani atârnă pe internet, iar incompetența tronează în fruncea instituției prin diverși șefi și șefuleți uitați acolo din epoca fostei administrații. Municipalitatea s-a umflat ca un balon cu aer cald la numărul imens de angajați, iar contractele zburdă cu dedicație spre firmele, organizațiile și persoanele fizice de etnie maghiară. Discriminarea n-ar trebui să mă deranjeze, că poate da contractele și unor maimuțe din desenele animate dacă s-ar vedea altceva în afară de risipirea banului public strâns prin sudoarea localnicilor.

Cu un aer de adolescent obosit, Soos minte relaxat că deja se simt rezultate în planurile sale mărețe din campania electorală, mapa cu promisiuni, dar fără să puncteze un singur aspect. Doar prin votul exclusiv etnic, el mai poate prinde un mandat în care să se prefacă a da la sapă, când de fapt schimbările promise nici măcar nu-s schițate, deci ar decima orice în afară de buruieni. O nesimțire politică mai mare la un om așa-zis de cultură (eu asta nu o înțeleg, că are în bagajul lingvistic o groază de românuri) rar mi-a fost dat să privesc. Dar să-i las lui ultimul cuvânt, pe care probabil îl va avea, când presa slugarnică va fi singura din zonă care-i va lustrui pantofii cu limba peniței înmuiată în banii de publicitate.

”La Universitatea de Vară și Tabăra Studențească Bálványos am discutat astăzi despre oportunitățile existente pentru administrația locală. Le-am spus că la Târgu Mureș munca este pe primul loc, deoarece un oraş nu se poate reconstrui peste noapte, și că avem încă mult de recuperat. Birocrația nu este o excepție nici la noi, așa că fiecare mare investiție este precedată de o mulțime de pregătiri și proceduri legale. Prioritatea noastră este să facem din Târgu Mureș un oraș competitiv, un oraș în care să fie plăcut să trăiești. Lucrările sunt în plină desfășurare și deja se simt rezultatele”, a scris edilul unui oraș căzut în genunchi, cu privirea spre Dumnezeu, singura soluție să ne revenim dintr-o îngropare a viitorul în istoria administrațiilor incompetente.

PS Sper totuși să văd poza cu Viktor Orban și Zoli al nostru. Un fel de consolare că nu s-a dus acolo doar să discute în maghiară despre problemele românilor puși cu căști în urechi la colțul albastru.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

1 COMENTARIU

  1. Inca un articol de provocare.. nimic altceva. Pai si la universitatea de vara aia care e organizat de vatra romanesca undeva prin harghita si acolo sunt 100% exclus maghiarii, nu? Serios, pe voi cine va finanteaza? Ca din reclame sigur nu traiti.

Comentariile sunt închise.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...