Vești

Ultimul ziar independent din Rusia și-a suspendat activitatea

Un avertisment guvernamental a dus la decizie

„Am primit un alt avertisment de la Roskomnadzor, autoritatea de reglementarea presei. Suspendăm publicarea ziarului până la finalul «operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei». Cu stimă, editorii Novaia Gazeta”, așa arată mesajul de pe site-ul ultimului ziar independent din Rusia, condus de Dmitri Muratov, laureat al premiului Nobel pentru Pace.

Pe 24 februarie, Roskomnadzor a impus presei să scrie despre războiul din Ucraina doar cu referire la surse oficiale ruse. De asemenea, ziaristilor li s-a interzis să numească „operaţiunea specială rusă” un atac, o invazie sau o declaraţie de război. În caz contrar, autoritatea de reglementare a amenințat cu blocarea instituţiilor media și cu amenzi de până la cinci milioane de ruble.

De la începutul războiului din Ucraina, site-urile mai multor publicații au fost blocate, printre care: Inclusiv Present Time, Krym.Realii, New Times, Taygi.Info, DOXA, Ekho Moskvy, Meduza, Radio Liberty, BBC, Deutsche Welle. De asemenea, postul de televiziune Dozhd și Ekho Moskvy și-au suspendat activitatea.

Notă. Reamintim că Muratov a anunțat că donează premiul Nobel Ucrainei pentru ca el să fie vândut la licitație, iar banii să fie folosiți pentru a ajuta populația afectată de război.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button