back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
VeștiUltimul ziar independent din Rusia și-a suspendat activitatea

Ultimul ziar independent din Rusia și-a suspendat activitatea

Data:

„Am primit un alt avertisment de la Roskomnadzor, autoritatea de reglementarea presei. Suspendăm publicarea ziarului până la finalul «operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei». Cu stimă, editorii Novaia Gazeta”, așa arată mesajul de pe site-ul ultimului ziar independent din Rusia, condus de Dmitri Muratov, laureat al premiului Nobel pentru Pace.

Pe 24 februarie, Roskomnadzor a impus presei să scrie despre războiul din Ucraina doar cu referire la surse oficiale ruse. De asemenea, ziaristilor li s-a interzis să numească „operaţiunea specială rusă” un atac, o invazie sau o declaraţie de război. În caz contrar, autoritatea de reglementare a amenințat cu blocarea instituţiilor media și cu amenzi de până la cinci milioane de ruble.

De la începutul războiului din Ucraina, site-urile mai multor publicații au fost blocate, printre care: Inclusiv Present Time, Krym.Realii, New Times, Taygi.Info, DOXA, Ekho Moskvy, Meduza, Radio Liberty, BBC, Deutsche Welle. De asemenea, postul de televiziune Dozhd și Ekho Moskvy și-au suspendat activitatea.

Notă. Reamintim că Muratov a anunțat că donează premiul Nobel Ucrainei pentru ca el să fie vândut la licitație, iar banii să fie folosiți pentru a ajuta populația afectată de război.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...