Vești

Tricolorul peste bustul lui Ioan de Hunedoara


Ca reacție la inscripția în latină pe bustul lui Ioan de Hunedoara, mai mulți români din Târgu Mureș au pus o bandă tricoloră peste bust și au scris Iancu de Hunedoara. Detalii în postarea președintelui Asociației Dacii liberi, Dragoș Burghelia (foto).

Citeste si

”S-a făcut dreptate la Târgu Mureș! Acum stă scris IANCU DE HUNEDOARA pe statuia marelui Voievod!

Împreună cu asociațiile culturale și patriotice din Târgu Mureș astăzi l-am comemorat pe Iancu de Hunedoara, s-a săvârșit o rugăciune de pomenire și s-a depus o coroană de flori în memoria marelui erou!
Momentul culminant a cuprins amplasarea panglicii tricolor cu numele IANCU DE HUNEDOARA pe soclul statuii, astfel că de acum scrie conform legii și bunului simț și în limba oficială numele marelui erou!
La data de 11 august 1456 a murit, răpus de ciumă, la Zemun lângă Belgrad, marele voievod al Transilvaniei, Iancu de Hunedoara. Personalitate marcantă a istoriei românești din veacul al XV-lea, Iancu de Hunedoara a fost pe rând ban al Severinului, comite de Timișoara, voievod al Transilvaniei, guvernator și căpitan suprem al regatului Ungariei’.’.


Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button