9.3 C
Târgu Mureş

Trei categorii de persoane sunt scutite de plata taxei de salubritate

De citit

Mai multe

“Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie 2021, o serie de modificări ale Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici pentru anul 2021 la nivelul municipiului, menite să vină în sprijinul persoanelor fizice”. Așa începe comunicatul de presă, dar nu există o informare privind numărul beneficiarilor. E greu de crezut că există mai mult de 10-20 de persoane care au supraviețuit deportării și celui de-al doilea război mondial. Probabil sunt mai mulți locuitori în cea de a treia categorie.

“Astfel, s-a decis scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare pentru o serie de categorii sociale vulnerabile.

  • O primă categorie scutită este cea a veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război.
  • Următoarea o constituie persoanele fizice prevăzute de Decretul–Lege 118/1990 și Ordonanța Guvernului 105/1999, adică acele persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, deportate în străinătate ori care au fost prizonieri, respectiv cele care au fost persecutate din motive etnice de către regimurile totalitare din România între 6 septembrie 1940-6 martie 1945 (deportate în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, private de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare; refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, cele care au făcut parte din detașamentele de muncă forțată, sunt supraviețuitori ale trenurilor morții, sunt soțul sau soția unei persoane asasinate ori executate din motive etnice sau în urma masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, dacă ulterior nu s-au recăsătorit, ori au fost evacuate din locuința deținută).
  • O a treia categorie scutită de plata taxei speciale de salubrizare se referă la persoanele cu handicap grav sau accentuat și persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.

Scutirea se aplică începând cu data de întâi a lunii următoare depunerii documentelor doveditoare și nu este condiționată de existența unui imobil în proprietatea persoanei respective.Totodată, termenul de depunere a declarațiilor în vederea calculării taxei speciale de salubrizare a fost prelungit până la data de 31 martie 2021 pentru toți contribuabilii persoane fizice”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole