9.3 C
Târgu Mureş

Instanța a admis cererea de insolvență a firmei Administrație și Turism

De citit

Mai multe

Astăzi, Tribunalul Mureș a admis solicitarea depusă de administratorul SC Administrație și Turism SRL (firma municipalității), Mark Christian Hermann, care a cerut insolvența. Acesta din urmă ne-a declarat: S-a închis robinetul unei surse de sifonare a milioane de lei din banii publici, din care anumite personaje s-au îndestulat fără drept. Reamintim că Hermann a cerut insolvența la data de 5 februarie, după ce Adunarea Generală a Acționarilor reprezentată prin consiliul local a votat cu o majoritate de peste două treimi declanșarea insolvenței în procedură simplificată.

Detalii de pe portalul instanțelor.

Ora estimata: 12:00
Complet: C22 CC sindice
Tip solutie: Deschidere la cererea debitorului
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de debitor, ADMINISTRAȚIE ȘI TURISM S.R.L., cu sediul în Tîrgu Mureș, strada Nicolae Grigorescu nr. 19, jude?ul Mure?, cu număr de ordine în registrul comerțului: J26/639/2016 și cod unic de înregistrare: 36008269, având ca obiect intrarea în faliment prin procedura simplificată de insolvență. În temeiul art. 38 alin. (2), art. 71 ?i art. 145 alin. (1) A. lit. a) ?i art. 147 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, deschide procedura simplificată de insolvență a debitorului și decide intrarea acestuia în faliment.

Fostul administrator va da socoteală

Instanța a mai solicitat: În temeiul art. 64 alin. (1) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, lichidatorul judiciar este obligat să își organizeze și optimizeze activitatea în scopul îndeplinirii următoarelor atribuții:
a) examinarea activității debitorului asupra căruia se inițiază procedura simplificată în raport cu situația de fapt și întocmirea unui raport amănunțit asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la insolvență, cu menționarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă și a existenței premiselor angajării răspunderii acestora în condițiile prevederilor art. 169 – 173 din lege, într-un termen stabilit de judecătorul-sindic, dar care nu va putea depăși 40 de zile de la desemnarea lichidatorului judiciar, dacă un raport cu acest obiect nu fusese întocmit anterior de lichidatorul judiciar.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole