back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
AncheteDezvăluiriTolontan lucrează la un nou proiect media

Tolontan lucrează la un nou proiect media

Data:

Alungat de trustul elvețian Ringier din funcția de coordonator Libertatea și GSP, Cătălin Tolontan a făcut câteva declarații în premieră după finalizarea preavizului, fapt petrecut pe 10 ianuarie. Nimeni din presă nu a reușit să obțină un interviu cu unul dintre cei mai importanți jurnaliști români, dar în emisiunea La tablă gazetarul a dezvăluit că nu are vreme de o vacanță pentru a scrie cartea la care se gândește de peste un deceniu, pentru că publicul așteaptă revenirea sa. Și nu numai a sa, ci și a echipei editoriale pe care a condus-o și a fost decapitată pentru că s-a opus interferenței administrativului în partea de editare.

Mai exact, Ringier dorea să obțină anchetele în avans, atunci când ar fi existat riscul afectării unei relații comerciale, de publicitate, firește. Și-n general era vorba de firme de pariuri sau păcănele, cum au fost poreclite.

În această situație, pentru că s-au opus, fostul manager general, Mihnea Vasiliu, a fost concediat (iar la trei luni a murit în urma unui infarct la puțin peste 50 de ani), apoi a fost demis redactorul-șef de la Gsp și adjuncții săi, Cătălin Țepelin, după care a venit rândul lui Cătălin Tolontan și a membrilor echipei sale. Toți vor să servească publicul mai departe, dar cu libertate editorială, iar în aceste momente gândesc un nou produs media. Dacă vor obține finanțare, atunci, probabil în primăvară, vom vedea pe piața mass media un ziar de investigații de care păcănelele și puterea politică se vor teme.

În cadrul emisiunii, au intervenit telefonic și prin zoom Viorel Ilișoi, scriitorul și excepționalul autor de reportaje, dar și Răzvan Gheorghe, fondatorul Podul, un site deranjant pentru puterea politică locală, dar și la nivel internațional.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...