Vești

Teleormănenii au golit farmaciile veterinare pentru a se trata de coronavirus

Pentru că au citit că un medicament pentru câini (ivermectina) ar putea să-i vindece de Covid-19, locuitorii din Teleorman au ras stocurile din farmaciile veterinare, potrivit presshub.

Citeste si

Chiar dacă studiile nu confirmă eficacitatea sută la sută și nici nu e aprobat un astfel de tratament, teleormănenii și-au făcut provizii. Pe de altă parte, câțiva medici îi avertizează pe oameni să nu consume medicamente pentru animale.

În niciun caz nu sunt de acord cu genul acesta de consum, cu atât mai mult cu cât această substanță activă o găsim și în rândul medicamentelor umane, în speță Stromectolul, care este un antibiotic cu efect antiparazitar. Oamenii îl cer pentru că în spațiul public s-a vehiculat că ar avea efect împotriva SARS-Cov-2, dar încă nu există date clare că ar avea efect 100%. S-au făcut niște experimente, dar nu este încă aprobat. Am avut multe solicitări din partea oamenilor, dar nu aș recomanda ca un medicament veterinar să fie utilizat de către om, a precizat veterinarul Hari Epure.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button