Vești

Surpriză: ce oraș este pe primul loc la calitatea vieții

În cel mai recent studiu „Barometru Urban – Calitatea vieții în orașele din România”, realizat de Banca Mondială, pornind de la un sondaj cuprinzător privind calitatea vieții în 41 de localități urbane, Suceava se situează în topul clasamentelor la surprinzător de multe capitole, devansând orașe mari, care au beneficiat de investiții puternice și dezvoltare în decursul a sute de ani, având și o poziție geografică favorabilă.

Citeste si

Conform acestuia, peste 80% din populația din mediul urban este mulțumită de orașul în care trăiește. Nivelul cel mai ridicat de satisfacție generală față de orașul în care locuiește este înregistrat în centrele urbane din Regiunea Centru (87%), iar cel mai scăzut în orașele din Sud-Muntenia (74%). Satisfacția față de locuirea în urban tinde să crească odată cu dimensiunea urbană, cu vârsta și cu veniturile individuale.

Cluj-Napoca este orașul considerat cel mai atractiv la nivel național urban (21,8% din totalul populației urbane), urmat de Brașov (15,6%) și Timișoara (10,3%).

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button