back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planStudenții l-au învins în instanță pe rectorul Azamfirei

Studenții l-au învins în instanță pe rectorul Azamfirei

Data:

Certificatul verde nu mai este obligatoriu pentru accesul studenților de la UMFTS Târgu Mureș la cursuri, după ce Tribunalul Suceava a suspendat, la cererea Ligii Studenţilor (LS IAŞI) şi a cinci studenţi de la ”George Emil Palade”, deciziile instituţiei de învăţământ. Conducerea universității a condiţionat accesul studenţilor la activitatea didactică şi în căminele universităţii de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boală. Hotărârea nu este definitivă, însă este executorie de drept şi îşi produce efectele din momentul pronunţării instanţei. Pe durata suspendării hotărârii universităţii, conducerea UMFST nu poate emite nicio altă decizie cu conţinut identic sau similar, prin care să condiţioneze în vreun fel accesul studenţilor la cursuri.

Întrebat de Ceasul Cetății cum va proceda mai departe, rectorul Leonard Azamfirei ne-a declarat că va respecta hotărârea instanței.

Hotărârea trebuie aplicată de astăzi

Liga Studenţilor din Iaşi a anunțat că studenţii din cadrul UMFST Târgu Mureş pot din nou participa fizic la activităţile didactice şi pot beneficia de locurile de cazare din cămine fără absolut nicio constrângere legată de prezentarea vreunei dovezi de vaccinare, testare sau trecere prin boală. Liga Studenţilor (LS IAŞI) a cerut UMFST să informeze toate cadrele didactice şi întregul personal administrativ de decizia Tribunalului Suceava şi avertizează că la orice încălcare a hotărârii instanţei şi a dreptului studenţilor de a nu fi condiţionaţi în niciun fel vor fi sesizate organele abilitate.

Acuze împotriva conducerii ligii studenților de la UMFST, care susțin decizia conducerii

Mai mult, Liga Studenţilor (LS IAŞI) solicită public demisia de onoare a conducerii Ligii Studenţilor din Târgu Mureş (LSTGM), pentru faptul că a susţinut deciziile universităţii, depunând o adresă în acest sens la dosarul cauzei, cu scopul de a decredibiliza demersurile realizate de studenţii nedreptăţiţi de către UMFST.

„De asemenea, reprezentanţii Ligii Studenţilor din Târgu Mureş (LSTGM) ar fi ameninţa la începutul anului universitar studenţii care protestau împotriva restricţiilor şi condiţionărilor impuse şi au pornit împotriva acestora o campanie de bullying pe reţelele de socializare şi pe grupurile interne de discuţii, mai mulţi studenţi fiind determinaţi să îi dea în judecată pe aşa-zişii „reprezentanţi” în structurile de conducere ale UMFST”, se arată într-un comunicat al Ligii Studenţilor din Iaşi.

Potrivit Ligii Studenţilor Iaşi, în instanţă, UMFST a minţit, afirmând că doar cinci studenţi ai universităţii se opun restricţiilor, dar în realitate, cel puţin 207 studenţi au semnat olograf o petiţie prin care au cerut conducerii UMFST să îşi revoce hotărârile.

O decizie a instanței care naște un precedent

”UMFST trebuia deja să pună în aplicare hotărârea instanţei şi să nu mai condiţioneze în niciul fel accesul studenţilor. Îndemnăm studenţii să rămână pe poziţii şi să nu cedeze în faţa ignoranţei şi relei-voinţe a conducerii universităţii, care refuză să o pună în aplicare. Orice act de opoziţie din partea vreunui cadru didactic va fi raportat organelor abilitate şi sancţionat pe cale de consecinţă. Salutăm decizia instanţei care reprezintă un veritabil precedent judiciar şi îi asigurăm pe toţi cei afectaţi că vom dispune de toate resursele intelectuale şi materiale pe care le avem pentru a duce dosarul la o hotărâre definitivă de anulare, fiind atenţi în acelaşi timp şi la rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă studenţii UMFST, în vederea asigurării reprezentării lor reale, concrete şi nediscriminatorii”, a declarat Matei Pieca, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt Liga Studenţilor Iaşi.

 

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...