Prim-planVești

Știrile zilei: de la absurd la banul public dat impostorilor din guvern

Noi studii arată că varianta Omicron evită vaccinurile fără probleme

În fiecare zi Ceasul Cetății va prelua un calup de știri din media națională și locală. Aveți mai departe o selecție a celor mai importante.

Citeste si

Bloomberg. Cu toate că vaccinarea e la 77%, Danemarca are de astăzi noi restricții, în urma cazurilor care tot cresc. Una dintre ele frizează absurdul. Exemplu: la restaurant poți intra cu certificat verde, dar masca o porți atât timp cât nu ești așezat.

Libertatea. Ministrul digitalizării a trimis ziarului 10 pagini din lucrarea de masterat (2012), pentru a demonstra că este serios. Toate sunt plagiate dintr-o lucrare din 2007. Florin Roman va avea pe mână 1,8 miliarde de euro prin programul PNNR pentru digitalizarea țării.

Hotnews. Testele de laborator efectuate de virusologul Sandra Ciesek de la Spitalul Universitar Frankfurt arată că după trei doze de vaccin contra Covid-19 la varianta Omicron este de 37 de ori mai slab decât la tulpina Delta. Mai exact: anticorpii nu răspund bine. Firmele producătoare neagă informația prin alte teste, ceea ce e și firesc, că doar nu vor spune că vaccinul este ineficient, dacă vor să-l vândă.

Evenimentul zilei. Cu toate că guvernul a promis în urmă cu câteva zile a 13-a pensie pentru cei care primesc sub 1600 de lei, executivul s-a răzgândit. Astfel, vor da bani doar celor care au pensia sub 1000 de lei. Din ianuarie, dacă nu mai apare ceva.

BBC. Reporterii arată cum gunoiul din Marea Britanie ajunge în România. Acțiune ilegală, pentru care firmele au fost amendate de câteva ori. Drumul gunoiului continuă însă.

Calea Europeană. Astăzi, președintele SUA va discuta cu aliații NATO (inclusiv cu Klaus Iohannis) despre ce este de făcut în preajma unei posibile invazii a Ucrainei de către Rusia.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button