Prim-planVești

Prima zi a conferinței CardioNet (video)

Evenimentul internațional a ajuns la a XXI-a ediție

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. După un preambul susținut de prof.dr. Imre Benedek (video), evenimentul ajuns la a XXI-a ediție a cuprins detalii despre noutățile în cardiologie, discuții cu invitații (din țară și străinătate) și cheia succesului în această meserie. Pe scurt, zeci de ani de investiții în oameni și milioane de euro.

Citeste si

Cu această ocazie, prof. dr. Theodora Benedek, șefa clinicii de cardiologie din SCJU Târgu Mureș a prezentat rezultatele proiectului PlaqueImage, proiect finanțat de Uniunea Europeană și de Guvernul României, finalizat cu success în acest an.

Potrivit Theodorei Benedek, cel mai important rezultat al proiectului a fost formarea unei noi generații de tineri cercetători și doctoranzi, care au avut acces la infrastructură de cercetare de înaltă performanță. Echipa coordonată de dânsa a reușit să deruleze în această perioadă 27 de teze de doctorat pe tema imagisticii cardiovasculare, iar rezultatele acestor doctorate au fost publicate în 33 de articole de mare impact din prestigioase reviste internaționale. (Continuarea pe Mureș.ro)

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button