back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planȘtiință. Ca armă biologică, editarea genetică poate distruge specii și ecosisteme

Știință. Ca armă biologică, editarea genetică poate distruge specii și ecosisteme

Data:

Agent Green și Save Our Seeds au publicat astăzi Raportul asupra problematicii organismelor editate genetic (OEG) care reprezintă o nouă formă de organisme modificate genetic (OMG), însă cu riscuri mult mai mari din cauza posibilităților de utilizare ca arme biologice și a ireversibilității.

Gabriel Păun, președintele Agent Green: ”Conform stării actuale a ştiinţei, rezultatul experimentului nu va mai putea fi controlat de oameni. Toate manipulările de acest fel pe animale, plante şi pe ecosisteme întregi vor fi ireversibile.”

”Prin editările genetice, oamenii pot altera aspectul genetic al oricărei ființe vii și pot răspândi caracteristici noi care servesc doar scopurile oamenilor. Până acum, nu s-a prevăzut că OMG vor produce urmași viabili, nu s-a prevăzut că vor supraviețui mult timp în sălbăticie, sau nu s-a prevenit împerecherea lor cu indivizi sălbatici. Astfel, în această măsură, răspândirea OMG a rămas limitată în spațiu şi timp în afara punctului lor de origine din laborator. Abordarea editării genetice încalcă radical aceste considerații. Spre deosebire de OMG, OEG au ca scop răspândirea genelor sintetizate în laborator la populaţiile sălbatice sau eliminarea genelor naturale. Iar aceasta se va întâmpla chiar dacă speciile vor fi vătămate sau nu li se va oferi niciun avantaj privind supraviețuirea, acesta fiind motivul pentru care aceste gene nu ar fi prevalente pe baza selecției naturale”.

Foto: thpanorama.com

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...