Vești

SRI, exclus din dosarul fostului primar Florea

După cinci ani de termene, procesul în care DNA l-a trimis în judecată pe Dorin Florea va prinde primăvara la Tribunalul Harghita, care a exclus acum dintre probe înregistrările SRI. Fostul primar este acuzat că a prejudiciat bugetul local cu peste șapte milioane de lei când a semnat un ajutor financiar pentru Fotbal Club ASA 2013, care nu putea beneficia legal, pentru că avea restanțe către bugetul de stat de 3,5 milioane de lei. Pe de altă parte, D.G.R.F.P. Brașov – Agenția Județeană a Finanțelor Publice Mureș s-a constituit parte civilă cu suma de 7.215.121 lei și s-a dispus măsura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Man Ioan Nucu și poprirea sumelor de bani deținute de Asociația sportivă „FOTBAL CLUB ASA 2013” Târgu Mureș.

Constată nulitatea absolută a proceselor verbale de redare a supravegherilor tehnice faţă de toţi inculpaţii”. Tribunalul Hargita

Povestea a început în 2013 și va continua pe 4 martie 2021. Atunci, primarul a inițiat un proiect de hotărâre a Consiliului Local, trecând lejer peste normele legale. Abia după ce banii s-au strecurat între conturi între 2013 și 2014, DNA a reușit să facă rost de probe și cu ajutorul SRI pentru a-l trimite în judecată. Fostul edil Florea n-a putut face singur această mișcare, ci cu ajutorul unor complici. Lista inculpaților trimiși în judecată e mai lungă: Dorin Florea, Asociația sportivă „Fotbal Cub ASA 2013” („Fotbal Club Municipal”), Maior Sergiu Claudiu, Bako Laszlo Attila, Cioban Maria, Fărcaș Ioan, Kiss Imola, Măceșanu Emil Virgil și Nucu Man.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button