back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planSpuza maghiară. O asociație abia înființată a primit cea mai mare sumă...

Spuza maghiară. O asociație abia înființată a primit cea mai mare sumă de la CJ Mureș

Data:

Știrea seacă. Consiliul Județean Mureș a acordat finanțări nerambursabile în valoare de 400.000 de lei, circa 90.000 de euro, pentru zeci de fundații, asociații și parohii. Lista integrală poate fi văzută pe site-ul instituției, care a împărțit banii pe diverse domenii: arte vizuale, arta spectacolului, sesiuni științifice, participări la diverse evenimente șamd.

 

O asociație abia înființată la finalul lui februarie 2022 a primit cea mai mare sumă de la Consiliul Județean Mureș, condus de udemeristul Peter Ferenc, pentru a pune în scenă KULT Alternatív Kulturális Fesztivál. Nu este o avere, ci 7000 de lei, dar este pe primul loc în topul finanțărilor nerambursabile. Astfel, Asociația Csutrinka a organizat la Cetatea Medievală Târgu Mureș un eveniment probabil interesant de trei zile la sfârșitul lunii mai, care a fost exclusiv în limba maghiară, după cum se observă în clipurile și imaginile postate pe pagina de facebook a entității private.

Cine este în spatele asociației. Domeniul de internet este luat cu terminația .ro, dar nu există varianta în limba română. Organizatorii sunt Melinda Bota Trombitas și Annamaria Kadar, dar nu răspund la numărul afișat pentru a ne explica misterul succesului instant de la prima ediție a Kult Festival. Singura explicație logică ține de legătura etnică dintre fondatorii asociației și conducătorii municipiului (n.r. controlează activitățile de la cetate) și județului. Asociația n-a fost susținută în demersul ei doar de CJ Mureș, ci și de majoritatea firmelor fondate de maghiarii din zonă, pentru că festivalul a fost amplu, dar alternativ doar pentru etnicii minoritari.

Galerie foto de la eveniment de pe pagina de facebook a asociației

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

5 COMENTARII

  1. Daca ar fi primit o asociatie romana aceasta suma de nimic atunci partea maghiara ar fi comentat.Nimeni nu este exclus de de la participarea diverselor evenimente. Familiile inrudite din comunitatile etnice si cetatenii urbei cu radacini adanci in Tg.Mures nici nu observa astfel de lucruri.Problema o au cei fara radacini ,adusi de comunisti sau noi raspanditi dupa 89, care nu cunosc si nici nu vor sa cunoasca istoria orasului,si nu vor sa recunoasca existenta etniei maghiare si contributia acestei etnii la patrimoniul cladit,economic ,cultural al orasului Tg.Mures.

Comentariile sunt închise.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...