back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
Prim-planSpitalul universitar din Târgu Mureș revine în atenția guvernului

Spitalul universitar din Târgu Mureș revine în atenția guvernului

Data:

Update: Proiectul a obținut susținerea guvernamentală.

Astăzi, Guvernul României are printre subiecte și proiectul privind Spitalul Universitar George Emil Palade, din subordinea UMFST Târgu Mureș. Mai exact dacă îl aprobă sau nu. Povestea acestei idei este lungă, iar Ceasul Cetății a scris anul trecut în martie despre ea în două episoade numite Spitalul George Emil Palade va fi gata la Sfântu Așteaptă. Motivul: unitatea medicală ar trebui să fie inclusă în căminul studențesc nefinalizat, unde nu există drum de acces și nu are PUZ. Prima autorizație de construcție datează din 2009. Puteți citi cele două dezvăluiri aici: prima partea și a doua.

Justificarea UMFST Târgu Mureș

La vremea respectivă, rectorul Leonard Azamfirei ne-a declarat că nu e nicio grabă și că se așteaptă trecerea unor pași legali. Acum putem vedea motivarea proiectului, dar rămân problemele menționate în cele două dezvăluiri ale Ceasului Cetății, care au legătură cu stoparea inițiativei din motive legale.

”Prin înfiinţarea acestui nou spital se urmăreşte realizarea unor servicii medicale moderne. Serviciile care vor fi puse la dispoziţia populaţiei de către Spitalul „George Emil Palade” vin să completeze oferta de servicii medicale oferite de spitalele publice din judeţul Mureş, mai ales în domenii medicale care sunt deficitare în spitalele publice din Târgu Mureş dar şi la nivel naţional, precum şi în cele care sunt de înaltă tehnologie: chirurgia minim invazivă şi chirurgia robotică, chirurgia de transplant, ginecologia oncologică, neurologia recuperatorie, cardiologia minim invazivă, radiologia şi imagistica, nefrologia şi dializa, gastroenterologia minim invazivă diagnostică şi terapeutică. Aceste domenii vor deveni şi elemente de suport pentru instruirea studenţilor şi a rezidenţilor”, arată textul de susținere a unei idei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...