Prim-planVești

Primarul UDMR care pierde toate procesele de discriminare

Deputatul AUR Dan Tanasă a publicat o nouă sentință definitivă prin care primarul UDMR din Remetea, județul Harghita, Laczkó-Albert Elemér, a fost găsit vinovat că i-a discriminat pe românii din localitate. Plângerile au fost făcute de organizația parlamentarului: Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Până acum, trei procese a deschis ONG și le-a câștigat pe toate. Sancțiunile au fost date de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care este condus de un membru UDMR, Asztalos Csaba Ferenc.

Citeste si
  • CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 385/12.05.2021, prin care a decis că faptele primarului UDMR din Remetea, Laczko-Albert Elemer, constituie o discriminare pe criterii etnice la adresa cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.
  • CNCD i-a aplicat primarului UDMR din Remetea sancțiunea contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei fără însă să-i facă nicio recomandare edilului în privința editării paginii de internet a primăriei și în limba oficială de stat.
  • În luna noiembrie 2019, CNCD l-a sancționat contravențional pe primarul comunei Remetea, tot cu amendă în cuantum de 2000 de lei, pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor, pentru faptul că pagina de internet a instituției publice este redactată exclusiv în limba maghiară.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button