back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
Prim-planPrimarul UDMR care pierde toate procesele de discriminare

Primarul UDMR care pierde toate procesele de discriminare

Data:

Deputatul AUR Dan Tanasă a publicat o nouă sentință definitivă prin care primarul UDMR din Remetea, județul Harghita, Laczkó-Albert Elemér, a fost găsit vinovat că i-a discriminat pe românii din localitate. Plângerile au fost făcute de organizația parlamentarului: Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Până acum, trei procese a deschis ONG și le-a câștigat pe toate. Sancțiunile au fost date de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care este condus de un membru UDMR, Asztalos Csaba Ferenc.

  • CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 385/12.05.2021, prin care a decis că faptele primarului UDMR din Remetea, Laczko-Albert Elemer, constituie o discriminare pe criterii etnice la adresa cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.
  • CNCD i-a aplicat primarului UDMR din Remetea sancțiunea contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei fără însă să-i facă nicio recomandare edilului în privința editării paginii de internet a primăriei și în limba oficială de stat.
  • În luna noiembrie 2019, CNCD l-a sancționat contravențional pe primarul comunei Remetea, tot cu amendă în cuantum de 2000 de lei, pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor, pentru faptul că pagina de internet a instituției publice este redactată exclusiv în limba maghiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...