back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
Prim-planSoluția ecologică pentru bradul de Crăciun

Soluția ecologică pentru bradul de Crăciun

Data:

În timp ce aștept reacția Primăriei Târgu Mureș privind costurile integrale pentru bradul de Crăciun, despre care am scris că doar obiectul artificial a fost 20.000 de euro, m-am uitat să văd cum au făcut alte administrații. Cele mai multe au ascuns prețurile. Am observat însă că Primăria Sibiu a cumpărat acum doi ani unul artificial pentru 530.000 de lei de la firma MK Illumination SRL Deva. De cinci ori mai mult față de Târgu Mureș. Anul acesta a mai dat jumătate de milion de lei pentru ornamente de la aceeași firmă. Plus 1,2 milioane de lei pentru beculețele și ornamentele de pe străzi.

Așadar, sub pretexul protejării mediului și-n Sibiu se fac aceleași afaceri din bani publici. Totuși, care ar fi soluțiile? Dacă nu avem nevoie de brazi de peste 20 de metri, putem lua din Danemarca la 9.500 de lei cu tot cu transport la 10 m. Astfel, nu mai tai pădurile patriei și-așa jefuite, dar poți lua un brad sau mai mulți. Parcă e altceva în comparație cu plasticul. Există însă o soluție ieftină și naturală. A găsit-o primarul sectorului 6 din București, Ciprian Ciucu. Administrația a luat un brad natural de 10 m, pe care l-a montat în ghiveci, iar după sărbători va fi replantat. Simplu și ecologic, dar de efect. Cred că totul depinde de cum privești banii de pușculița publică: vrei să-i cheltuiești eficient și cu grijă sau nu.

În final, Ceasul Cetății îi aruncă mănușa primarului Zoltán Soós: să posteze o imagine de acasă cu bradul luat pentru familia sa. Dacă e artificial, atunci înseamnă că tratează orașul la fel. Chiar dacă mai ieftin pentru cei apropiați și din banii săi munciți. Va avea însă o bulină albă. Altfel e ipocrizie și nu face altceva decât să meargă pe urmele trasate de fosta administrație în risipirea banilor publici.

PS Personal, mă deranjează că transparența promisă nu o observ. Ceea ce este dificil oricum pe site-ul realizat acum 20 de ani, care nici la un an și-o lună n-a fost schimbat, când se putea face rapid. Datele despre cheltuielile de sărbători ar fi trebuit să fie publice. Și despre sărbători.

Foto: pagina de Facebook a primarului

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...