7.7 C
Târgu Mureș

Societatea fricii

De citit

Mai multe

Trebuie să recunoaștem că trăim într-o veșnică teroare, iar asta s-a amplificat cu pandemia. Societatea fricii îi controlează impecabil pe oamenii din comunitățile mici, mai ales. Așa cum este Târgu Mureș, unde aproape toată lumea se știe cu toată lumea, iar majoritatea știe cine e șeful, dar și slugile sale. Privind orașul dintr-un avion imaginar, observ caracatița extinsă.

Doar că nu e vorba doar de mafia politico-financiară în societatea fricii. E vorba și de teama de a nu fi auzit că-l vorbești pe X persoană importantă, cu nu știu ce funcție de șef sau șefuleț, apoi de toate persoanele de care depind viața și libertatea ta. Potrivit acestei cutume, nu poți critica sistemul medical, pentru că, într-un anumit interval de timp, vei ajunge pacient. Nu poți ataca nelegiurile oamenilor politici, că mama, tatăl, sora, fiica sau fratele lucrează undeva într-o instituție păstorită de mafioți. La fel ești paralizat de teamă să vociferezi pe tema sistemului din justiție, că auzi zăngănit de cătușe ținute de magistrați și polițiști ce zâmbesc încurcați de la butonierele unor golani.

Pe scurt, teama ca tu sau familia să nu pățească vreo nepățită te forțează să accepți mizeriile societății fricii. Apoi, no, în fața oamenilor, mai toți sunt curajoși, ca un sfrijit ce te amenință prin vizorul ușii metalice, în timp ce îi tremură gladiolele pe scaunul de unde dă impresia de uriaș. Măcar așa se încurajează că-i invincibil.

Pentru o țâră de curaj, vă pot spune fricile mele. Mi-a fost teamă să ajung la spital pe mâna celor despre care scriu de zeci de ani, mulți fiind mediocrii, iar alții impostori. Desigur că am ajuns și am fost victima unor acte de malpraxis, ceea ce m-a făcut să merg la alți și alți medici, cu mulți bani la teșcherea, pentru a-mi reface sănătatea. Îmi era teamă să nu mi se facă vreo înscenare, cum s-a încercat în nenumărate rânduri, apoi magistrații și polițiștii de la butoniera mafioților să profite de funcție pentru a-mi răpi libertatea. Am avut 35 de procese penale și câteva civile, în general pentru calomnie și insultă. N-am pierdut niciunul, cu toată influența și puterea financiară a plângăcioșilor că le arăt adevărata față. Mi-au fost cumpărați și doi avocați, de am fost obligat să mă apăr singur. Mai ales și alte frici, dar tuturor le-am făcut față până acum.

Să vă povestesc de prezent, unde viața mea poate depinde de persoane influente din sistemul medical? Să vă zic cum e să fii singur într-un oraș străin și să sapi prin catacombe după tentaculele caracatiței? Aș putea, dar nu mă lamentez, pentru că asta e profesia. La fel a fost și-n orașul meu natal, Bacău, mai exact, o mică patrie a mafiei odinioară. Diferența din lupta cu societatea fricii e că acolo aveam familie, rude și prieteni. Așadar, nu vă fie frică. Dacă aveți ceva de spus, puteți să mă căutați, dacă presa locală n-a fost de găsit sau interesată. Promit să mă ocup de toate cazurile de interes public. Și așa va lua sfârșit teroarea. Adevărul chiar vă va elibera.

PS Mulțumesc cititorilor și surselor care au făcut pași importanți în a sprijini Ceasul Cetății cu informații, lăsând parțial frica deoparte. Sigur, nu pot face minuni, dar pot spune adevărul în speranța că el va zdruncina scaunele de nezdruncinat.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

3 COMENTARII

  1. Am vazut videclipul recorder postat la dvs. pe site cu seful apelor din mures demis de niste mahari din PNL care fac jocurile dupa bunul plac. Va multumesc enorm ca existati in oras si ca vreti sa aduceti schimbarea intr-o societate putreda. Avem nevoie de mai multi oameni ca dvs. pentru ca de mai bine de 30 de ani traim intr-o teroare invizibila, o lege a tacerii mafiota. Demersurile dvs. imi dau curaj si ma fac sa sper la un viitor mai bun pentru copii si familia mea. Sa va dea Dumnezeu sanatate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Top articole