VeștiViața culturală

SIMFEST la a 18-a ediție

Azi, Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți de Film SIMFEST a dat startul celei de-a 18-a ediție, eveniment organizat la Târgui Mureș de Corina și Ionuț Ceaușescu. Este vorba despre un festival multicultural, o competiție și, în același timp, o școală de media, după cum îl descriu organizatorii, care au fost susținuți financiar în fiecare an de primăria municipiului.

Cu un program încărcat timp de o săptămână, primul pas a început cu conferința de presă și prezentarea juriului, care a avut de selectat în jur de 400 de producții video, dintre care au intrat în finală 80. Surpriza tot mai mare vine din partea studenților, care sunt tot mai buni, a susținut Lucian Ionică, președintele juriului.

Conferința de presă a fost transmisă online, loc virtual în care s-au aflat și ceilalți membri ai juriului, care n-au putut fi prezenți. De la 15.00, programul continuă la Cetatea medievală cu proiecții publice ale producțiilor din concurs și dezbateri. De la 17.30, la Cinema ARTA are loc vernisajul expoziție de fotografie Barabasi Attila, cu transmisiune online. Ziua se încheie după vizionarea documentarului 30 de ani în 15 minute, care a fost realizat de Ștefan Mandachi, iar el poate fi văzut de oricine la Cinema ARTA (Teatrul de vară, de la orele 21.00).

Notă: Toate producțiile pot fi văzute și pe pagina festivalului.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button