Prim-plan

De ce ard autobuzele în Târgu Mureș

Dimineață, șoferul unui autobuz plin cu pasageri își făcea cursa normală în Târgu Mureș, când a auzit o explozie în timp ce se afla pe Bulevardul Pandurilor. I-a rugat pe călători să coboare, pentru că are o defecțiune tehnică, apoi a vrut să plece spre garaj. În 10 metri autobuzul a luat foc. A ieșit repede c-un stingător, iar trei trecători (doi pompieri în drum spre casă de la muncă și un fost voluntar tot de la ISU Mureș) au sărit să-l ajute. Voluntarul a cerut un stingător de la un magazin, iar incendiul a fost localizat până la sosirea mașinii de pompieri.

Cauza: filtrul de particole reclamat la conducerea societății

Conducerea companiei municipalității a fost informată că e o problemă la filtrul de particole (n.r. cel care a explodat), dar informația nu a stopat trimiterea autobuzului pe traseu, potrivit surselor noastre. Doar inspirația șoferului a salvat mulțimea de oameni din mijlocul de transport. Pentru că nu este primul incident de acest fel, am încercat să discutăm cu viceprimarul Villmos Portik, responsabil și cu coordoarea transportului local.

Vom reveni când vom avea declarația domniei sale, care ar putea face lumină asupra motivelor legate de autobuzele care iau foc și reprezintă un pericol nu doar pentru călători și șofer, ci și pentru ceilalți participanți la trafic.

Foto: Simon Csaba și Infotrafic

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button