back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planSesizare ANI și parchet pentru directorul din primărie prins de Ceasul Cetății

Sesizare ANI și parchet pentru directorul din primărie prins de Ceasul Cetății

Data:

Surse. În urma dezvăluirilor făcute de Ceasul Cetății pe 20 aprilie, directorul Cosmin Blaga de la Primăria Târgu Mureș a fost cercetat de comisia de disciplină din cadrul instituției. Pe scurt, acesta nu a menționat în declarațiile de avere și interese că este administrator și acționar unic la o societate care se ocupă de imobiliare. La final aveți și declarația funcționarului public.

Decizia

În urma studierii documentelor și a articolului, comisia a stabilit că directorul executiv adjunct a încălcat legea, iar în această situație trebuie să fie sesizate organele penale și ANI. Așteptăm și informații oficiale, prin care să aflăm dacă municipalitatea a luat decizia de sancționare, nu doar de avertizare a altor instituții.

Istoric

În cadrul municipalității există Direcția Activități Social-Culturale, care acum nu mai are director plin, dar are un director executiv adjunct: Cosmin Simion Blaga-Zătreanu. De mai mulți ani, domnul a avut mai multe funcții publice, printre care și coordonarea biroului de presă în fosta administrație, iar din ianuarie 2019 are o firmă Next Trade Investment TGM SRL, sub umbrela căreia se desfășoară activitatea Agenției Imobiliare Prestimob.

Există însă două documente ale funcționarilor publici care sunt obligatorii de completat, sub presiunea Codului Penal, care la articolul 292 prevede pedeapsa cu amenda sau închisoarea pentru fals în declarații. Ceasul Cetății a lecturat ambele declarații: de avere și de interese ale directorului Blaga, cele depuse în anul 2020.  Cu toate că firma a avut profit, nu este menționat niciun leu în declarația de avere. Mai mult, nici în declarația de interese nu este pomenită agenția imobiliară.

Update: Blaga neagă informațiile

Ceasul Cetății a reușit să discute din nou cu Cosmin Blaga, care ne-a declarat că nu știe nimic despre sesizarea instituțiilor și încă nu a fost chemat la comisia de disciplină. Vom reveni după ce va fi informat, iar ancheta va stabili ce sancțiune îi va aplica pentru completarea incorectă a declarațiilor de avere și de interese.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

5 COMENTARII

  1. Si voi de la ceasul cetatii cine sunteti sa cercetati asa selectiv angajatii primariei? Ce interese aveti voi cei din redactie e cam interesant. Sunt curios si voi de unde sunteti finantati. Din reclame sigur nu faceti bani.

    • 1. Nu e selectiv, ci ceea ce descoperim. 2. Interesul public, pentru că asta e meseria. 3. Din fericire, o afacere privată nu are de ce să se justifice față de nimeni dacă nu comite fapte ilegale. Nu, nu din publicitate, ci din servicii care n-au legătură cu presa. 4. Există un banner în header unde scrie ceva de donații, printre altele. 🙂

      • Sincer te-as crede dacă ai fi fost la fel de vehement și in cazul directoarei de la asistenta socială și consilierii personali ai primarului care au participat la toate discuțiile privind angajările ilegale. Pana atunci doar dovedești un parteneriat periculos cu noua Gașca din primarie. Păcat ca aveam o oarecare încredere in demersurile tale.

Comentariile sunt închise.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...