back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
VeștiȘcoala de cardiologie din Târgu Mureș a obținut premii la CIMSC 2021

Școala de cardiologie din Târgu Mureș a obținut premii la CIMSC 2021

Data:

Doi studenți din Târgu Mureș au obținut premii la CIMSC (Congresul Internațional al Medicilor și Studenților Craiova), ajuns la a 23-a ediție. Amândoi la secția engleză la UMFST George Palade, Bianka Benedek (locul I) și Lukas Horvath (locul III) au demonstrat încă o dată calitatea școlii de cardiologie din Târgu Mureș. Distincțiile au fost acordate la secțiunea Medical Research, iar lucrările prezentate care au obținut premiile sunt:  ”The connection between plaque vulnerability, markers of subclinical atheroscleorsis and peridontal disease” (Benedek Bianka) și Hybrid cardiac imaging – (Horvath Lukas).

Istoricul evenimentului medical de la Craiova’

Societatea Studenților Mediciniști Craiova a organizat prima ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici Craiova în 1998. Acest eveniment s-a născut din dorința studenților de a se implica și mai mult în activitățile extracuriculare, de a-și îmbogații cunoștințele în domeniul medical dar și abilitățile practice, de a schimba informații și de a fi la curent cu ceea ce se întâmlplă nou în domeniul medical. În tot cest timp, congresul a devenit o tradiție și un eveniment internațional de prestigiu, adunând an de an peste 450 de participanți și peste 100 de voluntari implicați în organizare.

În cadrul evenimentului sunt organizate peste 30 de workshopuri, mese rotunde, conferințele și sesiunile de prezentări științifice pe subiecte și din specialități cât mai variate din domeniul sănătății. Acestea sunt susținute, moderate și supravegheate de cadre medicale specializate, de top.

CIMSC este un eveniment definitor în formarea viitoarelor generații de medici, nu numai prin programul științific anterior menționat, dar și prin familiarizarea acestora cu concepte precum cercetare, inovație și dezvoltare.

Anul acesta, în ceea ce privește programul științific au fost conturate 12 conferințe susținute de către cadre medicale naționale și internaționale, dintre care  5 conferințe on-site și 7 hibrid, fiind amplicate de 33 de workshopuri. În plus, s-au înregistrat 80 de participanți activi on-site și hibrid,  împărțindu-se lucrările știintifice în 6 secțiuni, fiecare secțiune fiind jurizată de către 4 membrii, președinte de comisie și încă 3 cadre didactice din cadrul UMFCV.  Cele 6 secțiuni au fost : Surgical Posters (14), Presentations (8), Public Health (13), Medical Research (18), Non Surgical Posters (18) și Medical Science (9).  De asemenea, am avut o secțiune sub forma de Anatomical Drawings, în care am avut 5 participanți, votul fiind public pentru participanți.

Premiile au fost următoarele:

Medical Science – premiul I

Non Surgical Posters – premiul I, al II-lea, al III-lea

Surgical Sciences – premiul I

Surgical Posters – premiul I, al II-lea

Medical Research – premiul I, al II-lea, al III-lea

Public Health – premiul I, al II-lea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...