Vești

Schimbare de macaz. Gara Brașov va trece de la CFR la municipalitate, pentru reabilitare

Nemulțumit de starea gărilor din România, operate de CFR, Sorin Grindeanu a anunțat că acestea vor trece din subordinea Ministerului Transporturilor în administrarea autorităților locale. Astfel, aflată într-o stare avansată de degradare, Gara din Brașov va intra sub administrarea autorităților locale și se va începe reabilitarea ei.

Citeste si

Ministrul Sorin Grindeanu a afirmat că multe gări din România arată ca după război, iar la nivelul instituției pe care el o conduce se lucrează la întocmirea cadrului legal ce va permite transferul gărilor de la CFR în administrarea autorităţilor locale, care doresc să le preia şi să le modernizeze.

„Am semnat în ultimele luni, de când sunt ministrul Transporturilor, vreo 40-50 de protocoale cu autoritățile locale, de descentralizare. Nu e destul. Aceste lucruri nu pot să rămână doar la nivel de CNAIR . Aceste lucruri trebuie să se descentralizeze și la nivel de CFR”, a declarat Grindeanu.

Referitor la situația terenurilor aflate în administrarea CFR, ministrul Transporturilor a mai afirmat: „Acele terenuri adiacente liniilor de cale ferată care încurcă proiectele locale. Toate aceste situaţii vor fi reglementate!”.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button