Vești

Sănătatea paralelă. Senatorul Azamfirei vs realitate

Într-o lungă postare pe Facebook, senatorul PSD și rectorul Leonard Azamfirei a susținut că va iniția o dezbatere publică cu scopul de a aduce în atenția autorităților publice ”nevoia unor reglementări clare și a unor responsabilități asumate, legate de siguranța pacienților”. În timp ce lansa această poveste politică, una în care PSD e principalul vinovat pentru sistemul de sănătate, proiectantul Petre Pintea trimitea petiții către mai multe instituții. Realitatea arată Unitatea Covid-19 de la UMFST, unde e rector Azamfirei, care n-a respectat proiectul, iar viața pacienților este pusă în pericol. Ceasul Cetății a publicat șase anchete doar pe acest subiect, dar în România măsurile și controalele au loc după o tragedie. Așa cum a fost la Matei Balș, la Piatra Neamț, la Colectiv șamd. Cităm din mesajul către ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătătii

                  în atentia d-lui ministru Vlad Voiculescu

 

Având în vederea că în sala de sport de la U.M.F.S.T. ‘’ George Emil Palade‘’ din Tg-Mures prin compartimentări interioare s-au amenajat spatiile ATI în care sunt  tratati bolnavii infectati cu noul coronavirus COVID 19 de personalul medical al ministerului pe care-l conduceti dvs., în situatia unui eventual incendiu pentru a fi siguri că clădirea corespunde normelor PSI la nivelul proiectului autorizat nr. 305/2007 si va asigura securitatea corporală atât a pacientilor cât si a personalului medical în eventualitatea unui incendiu, prin prezenta, pri prezenta, vă solicităm să cereti Ministerului Afacerilor  Interne să dispună Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă HOREA din Tg-Mures să facă verificările în teren si să-i comunice si apoi să vă comunice situatia reală.

Mentionăm că suntem nevoiti să vă cerem ca verificarea să fie făcută prin Ministerul sănătătii deoarece până la data prezentei nu detinem date ca s-o fi făcut Ministerului Afacerilor Interne si/ori  Institutia Prefectului-Judetul Mures.  

SC Proexcon Impex SRL, cu respect,

adm. Sef proiect ing. Pintea  Petre

Într-o altă sesizare, proiectantul atrăgea atenția:

Referitor la situatia  trapelor de fum de pe acoperisul sălii de sport :

 

Depunem copii  după :

          -Plansa A7 autorizată din care rezultă că trapele de fum autorizate sunt cele cu suprafata de 2,80 mp fiecare, fila 14.

          – Adresa subscrisei nr. 47/18.03.2013,  filele 15 si 17, prin care am solicitat UMF Tg-Mures să monteze trapele de fum de 2,80 mp, apoi a urmat receptia la terminarea lucrărilor în data de 23.05.2013.

          – Adresa ISU HOREA nr. 195056/P din 19.09.2013 din care rezultă că trapele de fum de pe sala de sport sunt de 1,90 mp fiecare si nici chepengul de acces în pod nu este în regulă din punct de vedere PSI, filele 18 si 19.

          -Poze din 08.01.2020, dinaintea transformării sălii de sportîn sală COVID 19  din care rezultă că trapele de fum si chepengul de acces în pod sunt tot cele constatate de ISU HOREA prin adresa nr. 195056/P din 19.09.2013, fila 20.,  

          -Poză din 17.01.2021, după ce sala de sport a fost dată în folosintă ca sală suport COVID 19, din care rezultă că trapele de fum de pe acoprisul ei sunt si acum tot cele constatate de ISU HOREA prin adresa nr. 195056/P din 19.09.2013 care nu corespund cu cele din proiectul nr. 305/2007 autorizat, fila 21. 

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button