DezvăluiriPrim-plan

Afacerea Covid: trei dosare penale pentru Unifarm. Legătura Streinu-Cercel

DNA a deschis trei dosare penale în care sunt implicate câteva firme în legătură cu achizițiile Unifarm, iar ultima dintre ele e cu direcția Adrian Streinu-Cercel, șeful Comisiei de Sănătate Publică din Senatul României (ales pe listele PSD).

Citeste si

Cronologia Afacerii penale Covid

  1. Procurorii au descoperit că fostul director general de la Unifarm, Adrian Eugen Ionel, procesul fostului director Unifarm, a luat 760.000 de euro mită ca să atribuie unei firme un contract pentru echipamente de protecție anti-COVID. Procesul a început pe 12 ianuarie.
  2. DNA l-a pus sub acuzare pe același director general al companiei de stat pentru un contract de 1.5 măști de protecție.

3. Acum, noul dosar DNA privește importul celor 1,2 milioane de măști-pampers (neconforme), care au ajuns în 113 spitale (Libertatea a publicat mai multe anchete chiar de la început). Ele au fost cumpărate de la firma Ducos Trading SRL, firma lui Jan Ionică, om de afaceri din Turnu-Severin apropiat de Cristian Burci, conform EvZ, și Ion Berciu, fost asociat al lui Adrian Streinu-Cercel într-un offshore, cum a dezvăluit Rise Project.

Cine e Streinu-Cercel?

Dacă aveți răbdare, puteți citi un CV de 36 de pagini. Pe scurt, a lucrat din 1984 la Institutul Matei Balș, a fost manager 28 de ani aici, a fost premiat de doi președinți ai României, este profesor doctor, a bântuit Ministerul Sănătății în mai multe guverne, a devenit ținta internauților cu gafele despre Covid, și-a arătat implicarea în mai multe afaceri, iar ultima este cea menționată. Și mai scurt: din umbră sau la vedere, Streinu-Cercel este cel mai important personaj din sistemul de sănătate românească.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button