Vești

România absurdă: 50 de sporuri pentru bugetari

În funcție de domeniul de activitate, legea prevede diverse sporuri pentru bugetari, iar adunate înseamnă 50 de beneficii ca angajat la stat. Povestea a fost pusă pe tapet de un fost ministru al muncii, iar lista sporurilor o găsiți aici. Ele sunt în general între 10 și 100%.

Nu cred că ar deranja pe cineva dacă pe această temă, discuția ar începe, de fapt, de la stabilirea unor INDICATORI DE PERFORMANȚĂ în administrație și abia apoi ar trece la salarii, sporuri, venituri, în general. Astăzi este invers: mai întâi banii (aici de urmărit cumulul de sporuri!) iar discuția despre performanță se amână veșnic, a scris Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii.

Efectul politizării firmelor de stat: dezastru economic

În acest timp, în aceeași România absurdă, experții Consiliului Fiscal au făcut o analiză, cercetând peste 800 de firme. Concluzia: foarte puține companii de stat sunt profitabile, iar cele mai multe sunt în plin dezastru economic. Motivul: Deși performanța companiilor de stat a fost mai slabă, numărul de angajați a crescut cu 3.000. Analiza nu o spune mot-a-mot, ci pe ocolite, iar concluzia e că oameni mai slabi pregătiți au ajuns în poziții de conducere în aceste companii si de aici rezultatele.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button