7.7 C
Târgu Mureș

MAZOR X – cel mai performant robot pentru chirurgia spinală

De citit

Mai multe

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi este singura unitate din ţară şi a doua din Europa care deţine cea mai performantă tehnologie din lume folosită în chirurgia spinală şi neurochirurgie.

O operaţie medicală efectuată cu cel mai performant sistem robotizat din lume, MAZOR X, l-a pus pe picioare pe un tânăr de 25 de ani, victimă a unui accident rutier în urma căruia risca să rămână paralizat. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată la Iaşi în cursul lunii decembrie a anului 2020.

Tânărul suferise o fractură de coloană lombară care era instabilă. Riscul ca acesta să nu mai poată merge era mare, dar tehnologia de ultimă generaţie şi experienţa medicilor l-au pus pe picioare pe pacient, iar acesta a reușit să meargă chiar a doua zi după operație.

Cu ajutorul softului robotului se poate fixa o traiectorie fixă, clară, cu acurateţe de aproape sută la sută. Ulterior, introducerea device-urilor, adică a şuruburilor la nivelul coloanei, se face cu o precizie de aproape 100%, ceea ce duce în final la un confort şi o vindecare mult mai rapidă a pacientului”, a declarat pentru Agerpres managerul Spitalului de Neurochirurgie, dr. Lucian Eva.

În acest an medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au făcut 14 operaţii cu ajutorul robotului Mazor X.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Top articole