Vești

MAZOR X – cel mai performant robot pentru chirurgia spinală

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi este singura unitate din ţară şi a doua din Europa care deţine cea mai performantă tehnologie din lume folosită în chirurgia spinală şi neurochirurgie.

Citeste si

O operaţie medicală efectuată cu cel mai performant sistem robotizat din lume, MAZOR X, l-a pus pe picioare pe un tânăr de 25 de ani, victimă a unui accident rutier în urma căruia risca să rămână paralizat. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată la Iaşi în cursul lunii decembrie a anului 2020.

Tânărul suferise o fractură de coloană lombară care era instabilă. Riscul ca acesta să nu mai poată merge era mare, dar tehnologia de ultimă generaţie şi experienţa medicilor l-au pus pe picioare pe pacient, iar acesta a reușit să meargă chiar a doua zi după operație.

Cu ajutorul softului robotului se poate fixa o traiectorie fixă, clară, cu acurateţe de aproape sută la sută. Ulterior, introducerea device-urilor, adică a şuruburilor la nivelul coloanei, se face cu o precizie de aproape 100%, ceea ce duce în final la un confort şi o vindecare mult mai rapidă a pacientului”, a declarat pentru Agerpres managerul Spitalului de Neurochirurgie, dr. Lucian Eva.

În acest an medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au făcut 14 operaţii cu ajutorul robotului Mazor X.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button