back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
Prim-planRevoltător: ministrul mediului în tribuna Ungariei intonând imnul Ținutului Secuiesc

Revoltător: ministrul mediului în tribuna Ungariei intonând imnul Ținutului Secuiesc

Data:

Jurnalista Carmen Dumitrescu a publicat o opinie privind apariția ministrului Mediului în tribuna Ungariei la meciul de hochei România-Ungaria, unde a intonat imnul Ținutului Secuiesc. Mai mulți politicieni s-au arătat deranjați de atitudinea lui Tanczos Barna, iar acesta s-a justificat că nu a fost singurul de acolo, dar era singurul ministru al Guvernului de la București, nu de la Budapesta.

”Nu știu dacă povestea imnului Ținutului Secuiesc intonat la un meci în care naționala României reprezenta România e realmente o dramă. Pentru că Ținutul Secuiesc e în România și trebuie s-o recunoaștem: Regatul (adică Bucureștiul) n-a făcut mai nimic pentru zona aia, deci oamenii ăia au simțit că luptă pentru altceva decât pentru ce am fi anticipat noi. Da, repet, nu asta e drama, din punctul meu de vedere.

Există resentimente istorice în poveste, iar noi trebuie să le înțelegem și să nu luăm foc din orice provocare. Altceva mi se pare dramatic. Și nu de acum, de la campionatul de hochei, ci de luni întregi: că ministrul Mediului, Tanczos Barna, scrie pe pagina lui de Facebook în primul rând în limba maghiară. Asta mi se pare jignitor. Pentru că e ministrul Mediului în România, unde, ce să vezi, limba română e limbă oficială. Iar el e un oficial. Mai mult decât atât, la meciul respectiv, Tanczos Barna a stat în tribuna maghiară, meciul fiind unul între România și Ungaria.

Simbolic, faza mi se pare de un porc uriaș. Pe lângă asta, a cântat și el imnul Ținutului Secuiesc, deși e ministru în România, face bani din România, face combinații în România și din România își trage toate privilegiile. Ca atare, poate pe un jucător de hochei care nu e recunoscător unui stat care nu-și susține valorile și alege să cânte un alt imn la o competiție îl pot înțelege. Dar pe un ministru al României care alege să stea în tribuna echipei adverse și să cânte un imn în limba maghiară nu-l înțeleg. Ba chiar mă revoltă situația mai mult decât mă așteptam”, a scris jurnalista la final.

Foto: Captură realizată de parlamentarul Dan Tănasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...