Prim-plan

Video. Reacția dură a primarului: nu mai sunt acceptabile explicațiile Azomureș

Într-o reacție pe pagina sa, primarul municipiului Târgu Mureș a afirmat răspicat că nu mai sunt acceptabile explicațiile Azomureș. Mai jos aveți un video cu momentul în care au avut loc cele două explozii și incendiul, dar și o transmisiune în direct a lui Zoltan Soos, care vrea să organizeze un referendum pe tema combinatului și să întrebe UE despre funcționarea unor astfel de coloși industriali.

Citeste si

„Nu mai sunt de acceptat explicațiile repetate date de conducerea Combinatului Chimic Azomureș.

La fața locului voi cere explicații privind explozia de azi noapte și consecințele acesteia; despre asigurările pe care firma și le asumă ca în viitor astfel de incidente să nu se mai repete.
Așteptăm ca organele ce anchetează situația să ne informeze în detaliu. Sunt in permanentă legătură cu doamna prefect, iar încă de dimineață l-am informat pe domnul Ministru Tánczos Barna asupra informațiilor pe care le aveam până la acel moment.
Pe baza raportului oficial pe care îl vom primi, vom stabili pașii de urmat, vom lua măsurile necesare în acord cu cele impuse de legislația în vigoare.
HU – A vegyipari kombinát sablonos magyarázatai a rendszeres balesetekre már nem elfogadhatóak! A helyszínen kérek tájékoztatást az éjszakai robbanásról, következményeiről és arról, hogy a vállalat milyen garanciát tud nyújtani arra vonatkozóan, hogy ilyen többé nem fordul elő.
Várjuk a vizsgáló hatóságok hivatalos jelentését. Folyamatos kapcsolatban vagyok a prefektussal, a korai órákban Tánczos Barna környezetvédelmi minisztert is tájékoztattam a helyzetről. Amint kézhez kapjuk a hivatalos jelentést, ennek alapján megtesszük a szükséges és jogilag lehetséges lépéseket”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button