Vești

Protestul artiștilor prin #ziuasupraviețuirii

Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură – ATIC invită pe 26 martie, la ora12.00, pe toți lucrătorii independenți din cultură, precum și pe cei care se solidarizează cu aceștia, să își exprime pierderea participând la o acțiune artistică colectivă, desfășurată simultan în mai multe orașe din țară.

Luna martie marchează un an de când viețile noastre profesionale au fost suspendate. În acest an au avut loc nenumărate discuții, consultări, am scris petiții, am formulat cereri concrete, am strigat mesaje de ajutor către autorități. Răspunsurile nu acoperă problemele concrete și diverse cu care se confruntă sectorul independent. Tot în acest an, fiecare dintre noi a pierdut ceva. Proiecte. Bani. Spații. Colegi. Unii ne-am luat joburi temporare ca să ne putem plăti chiriile. Alții ne-am mutat la părinți. Unii am renunțat. Alții ne-am propus să rezistăm până la final.Pentru toate lucrurile pe care le-am pierdut în acest an și pentru a semnala public faptul că artiștii/artistele și lucrătorii/lucrătoarele independenți/independente sunt permanent într-o luptă de supraviețuire în care zi de zi asistăm la o dispariție sau la o pierdere, revendicăm ziua de 26 martie ca fiind Ziua Supraviețuirii Artiștilor Independenți, subliniază organizatorii acțiunii.

Urmați acești pași, oriunde v-ați afla:

1. Alege un lucru (un obiect) legat de arta pe care o practici și care și-a pierdut sensul de când a început pandemia. 2. Vino cu el Vineri, 26 Martie, la ora 12, și depune-l în fața instituției culturale care are responsabilitatea să te reprezinte (Ministerul Culturii, primării locale etc.)3. Vom forma o coadă în fața instituției, vom depune obiectele și le vom lăsa acolo, ca mărturie a pierderilor noastre. 4. Dacă totuși aduci obiecte prețioase, le poți lua înapoi după ce se termină manifestația. Aproximăm că va dura între 15-40 de minute, în funcție de numărul de artiști. 5. Fă o fotografie și posteaz-o pe orice rețea de socializare cu #ziuasupravietuirii. Aceasta acțiune este prima dintr-un șir de reacții publice care vor urma de acum încolo, până când condiția noastră se va îmbunătăți fundamental.

Locațiile acțiunii sunt următoarele, dar listă rămâne deschisă:

• BUCUREȘTI, Ministerul Culturii, Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3• CLUJ NAPOCA, Primăria Cluj Napoca, Bdul Eroilor, nr. 2• TIMIȘOARA, Primăria Municipiului Timișoara, Bulevardul Constantin Diaconovici Loga 1• IAȘI, Primăria Municipiului Iași, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 11• CRAIOVA, Palatul Prefecturii, Piața Mihai Viteazul• TÂRGU MUREȘ, Primăria Târgu Mureș, Piața Victoriei, nr. 1.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button