Vești

Primarul Soós e de partea lui Boc în conflictul cu Guvernul Cîțu

Update: Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat, marţi seară, că nu are în bugetul ministerului prevăzute fonduri pentru o eventuală finanţare a organizării centrelor locale de vaccinare anti-COVID-19, pentru că nu există buget aprobat pe 2021, relatează Agerpres. Asta după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar fi afirmat că Ministerul Dezvoltării e un partener instituţional care discută direct cu autorităţile publice locale atunci când există o nevoie de finanţare la nivel local şi că este unul dintre ministerele avizatoare în cazul ordonanţei privind organizarea centrelor de vaccinare.

Guvernul Cîțu a pregătit un proiect de OUG prin Ministerul Sănătății din nou fără să se consulte cu administrațiile locale, care, potrivit actului, vor fi obligate să scoată milioane de euro pentru organizarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19. Ministrul Vlad Voiculescu a precizat că banii vor fi virați prin alt minister, dar primarul Emil Boc a spus că sunt povești care nu se regăsesc în ordonanță. Boc a vorbit în calitate de președinte a AMR (Asociația Municipiilor din România). Surse din cadrul Primăriei Târgu Mureș ne-au spus că primarul Soós Zoltán este de partea lui Emil Boc în acest conflict și că va avea o reacție publică astăzi sau mâine.

Unde scrie asta? Poveștile-s povești, noi nu suntem povestitori, cei din administrația publică locală, noi suntem oameni de execuție, oameni pragmatici. Unde scrie acest lucru în textul Ordonanței, că există bani? Există bani probabil și în bănci, dar vreau să știm exact unde există banii, care-i mecanismul prin care se alocă, care-i valoarea în care ne putem încadra în cheltuieli. Nu scrie nimic în această Ordonanță de Urgență”, a mai punctat primarul Clujului.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button