12.7 C
Târgu Mureș

Primăria Târgu Mureș reduce impozitul pe clădiri cu până la 50%

De citit

Mai multe

Ieri au fost stabilite facilitățile la taxe și impozite pentru proprietarii sau utilizatorii de clădiri care desfășoară activități economice. Detalii în comunicatul de presă.

Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș a adoptat joi, 26 noiembrie 2020, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitului pe clădiri, pentru durata stării de urgență și respectiv de alertă decretate în anul 2020.

Inițiat de primarul Soós Zoltán, proiectul prevede reducerea impozitului anual pe clădiri cu până la 50%, pentru clădirile nerezidenţiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice.

Cine sunt beneficiarii?

  1. Proprietarii care folosesc clădirile pentru activitatea economică proprie sau le-au dat în folosinţă printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract, în același scop, iar în timpul stării de urgenţă și / sau alertă au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice;
  2. Utilizatorii clădirilor care au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă activitatea economică în perioada pandemiei vor fi scutiți de la plata taxei lunare pe clădiri.

Pentru a beneficia de aceste facilități, proprietarii clădirilor trebuie să depună, până la data de 21 decembrie 2020, la Direcția Taxe și Impozite a Primăriei, o cerere de acordare a reducerii, însoţită de o declaraţie pe propria răspundere.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Top articole