Prim-planVești

Prima doamnă: salvați-ne copiii, ca mâine să nu moară ai voștri

Olena Zelenski, soția președintelui Ucrainei, a publicat fotografii cu câțiva dintre cei 38 de copii uciși de soldații ruși. Mulți împușcați pe când încercau să fugă. Redăm întreg mesajul primei doamne.

Citeste si

Ocupatorii ucid copii ucraineni. Conștient și cinic.

Sofia, 6 ani. Ea, fratele ei de un an și jumătate a cărui mamă, bunică și bunic au fost împușcați în mașina lor. Familia încercase să părăsească Nowa Kachowka și a ajuns să fie atacată de trupele rusești.

Copiii noștri. Alisa din orașul ucrainean Ochtyrka. Nu a trăit mai mult de 8 ani. Ea a murit împușcată împreună cu bunicul ei, care încerca să o protejeze cu propriul corp.

Polina din Kiev. A murit împreună cu părinții și fratele ei în timpul unui schimb de focuri pe străzile capitalei. Sora ei este în stare critică.

Arsenij 14 ani. O parte a unei rachete l-a lovit pe băiat în cap. Paramedicii nu au putut ajunge la el din cauza împușcăturilor. Mătușa lui a fost ucisă, iar părinții abia au supraviețuit incendiului, încercând să recupereze corpul copilului lor.

Rănit grav de rachetă. Kirill, în vârstă de 18 luni, din Mariupol. Trebuie să spun asta. Cel puțin 38 de copii au fost deja uciși în Ucraina. Și acest număr ar putea continua să crească chiar acum, din cauza bombardării orașelor pașnice! Când oamenii din Rusia spun că nu sunt în război cu populația civilă, arătați-le aceste poze! Acestea sunt fețele copiilor care nu o să mai crească niciodată.

Câți copii trebuie să mai moară pentru ca trupele rusești să nu mai tragă și să fie de acord cu coridoarele umanitare? Cât sânge mai trebuie vărsat și câți oameni trebuie să moară de foame pentru ca trupele rusești să nu mai distrugă vehicule pașnice care îndeplinesc misiuni umanitare? Un astfel de coridor este necesar în prezent în cele mai multe orașe din Ucraina. Sute de copii pot muri acolo în subsoluri, fără mâncare sau îngrijire medicală. Nu mai am contact cu ei de o săptămână. Ocupanții împușcă familii întregi și voluntari în timp ce încearcă să plece sau să ajungă în oraș. Fac apel la toată mass-media onestă din lume! Scrieți despre aceste fapte teribile: invadatorii ruși ucid copii. Și o fac intenționat, trag în victimele lor și nu permit ajutor umanitar. Arătați asta și mamelor ruse. Ar trebui să știe ce fac fiii lor în Ucraina. Arătați aceste fotografii rusoaicelor. Sunt soții, frații, conaționalii lor cei care ucid copii și poate chiar sunt de-o vârstă cu ai lor! Cine este de acord în tăcere cu această crimă este personal responsabil pentru moartea fiecărui copil ucrainean.
Salvați-ne copiii, ca mâine să nu moară ai voștri!”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button