DezvăluiriPrim-plan

Minciuna guvernamentală: nu e incorporare, dar facem lege pentru recrutare

Minciuna guvernamentală: nu e incorporare, dar facem lege pentru recrutare

Pe 2 martie, Mapn susținea că povestea cu recrutările e o minciună, iar faptul că DSP a primit misiunea să prezinte numărul inapților e ceva anual și firesc. Ceasul Cetății a subliniat de atunci prima minciună: mai exact, din 2016 nu a existat o astfel de solicitare.

Citeste si

În această seară, Libertatea a publicat un draft de lege. Guvernul României pregăteşte un proiect de lege care va constitui baza legală pentru instaurarea așa numitei situații de criză în România, în contextul conflictului din Ucraina. Una dintre prevederile draftului consultat este aceea că rezerva generală militară, în caz de război, va fi formată din toți bărbații care au între 18 și 60 de ani, iar voluntarii care nu au stagiul militar satisfăcut trebuie mai întâi să treacă printr-un proces de instrucție. Inclusiv studenții vor putea fi recrutați.

„În contextul generat de dinamica îngrijorătoare a situației de securitate pe flancul estic al NATO, interesul public general reclamă adoptarea urgentă a unor măsuri care să permită instituțiilor de apărare, ordine publică și securitate națională să intervină prompt”, se arată în motivarea din documentul în care se propune completarea unor acte normative din domeniul securității și apărării naționale.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button