Vești

Premieră națională: banca inteligentă de la Târgu Mureș

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentat primul mobilier stradal inteligent. Realizat integral din aluminiu, produsul din Ungaria este o bancă, unde oamenii pot aștepta, să-și încărce telefonul sau să se conecteze la rețeaua wireless. Banca din imagine n-a fost cumpărată de Primăria Târgu Mureș, ci este pusă la dispoziție în mod gratuit de compania maghiară. Detalii în comunicatul de presă.

Citeste si

Smart-city: Premieră națională: Prima bancă inteligentă, de dimensiune mare, acoperită și fabricată din aluminiu, amplasată în Târgu Mureș

 

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán alături de tânărul antreprenor târgumureșean, Nagy Roland, deținător franciză Kuube România și de fondatorul companiei Kuube Ungaria, Gallai Máté au susținut luni, 8 noiembrie, un eveniment de prezentare a primului obiect de mobilier urban smart, de mari dimensiuni din Târgu Mureș. Este prima bancă inteligentă din România, de dimensiune mare, acoperită, fabricată din aluminiu și a fost amplasată în Piața Teatrului din municipiu. Mobilierul urban poate fi utilizat de către cei interesați, în mod gratuit, timp de 6 luni, pe baza unui protocol de colaborare între Kuube România și Primăria Târgu Mureș.

”De ani buni s-a tot vorbit la Târgu Mureș de oraș smart, digitalizare, energie verde, noi tehnologii, inovație… Repet: s-a vorbit. Astăzi, avem montat și funcțional în centrul orașului primul obiect inteligent: o bancă smart, pe care cetățenii o pot utiliza, în mod gratuit – fie că doresc să își încarce telefonul, fie că doresc să utilizeze internetul prin intermediul rețelei wireless, fie că doresc pur și simplu să se odihnească. Conceptul și designul sunt spectaculoase și atractive ochilor, iar pentru acest lucru îl felicit pe Nagy Roland, un antreprenor din Târgu Mureş, căruia vreau să îi mulțumesc pentru că ni s-a adresat și ne pune la dispoziție, în mod gratuit, primul obiect de mobilier stradal inteligent”, a declarat primarul municipiului Târgu Mureș. Soós Zoltán a adăugat, că Primăria va testa și va analiza nevoia cetățeanului pentru aceste tehnologii și se gândește serios la a investi în astfel de bănci.

Antreprenorul târgumureșean Nagy Roland, absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș este deținătorul francizei Kuube în România, în baza unui protocol între firma Kuube Ungaria și RZS Smart Invest, iar următorul pas este deschiderea unei unități de producție în țară, cel mai probabil la Târgu Mureș.

”Deocamdată, produsele sunt 100% made in Ungaria, însă avem o discuţie avansată pentru a intra într-un consorţiu cu compania mamă. Oficial, dorim să ajungem să producem aceste mobiliere inteligente şi în România, la Târgu Mureș. Mă bucur că în orașul meu de suflet am reușit să închei un protocol de colaborare și sper ca după aceste 6 luni, proiectul se va dezvolta”, a precizat Nagy Roland.

Pe lângă băncile inteligente, în portofoliul Kuube se găsesc stații de autobuz inteligente, parcări de biciclete inteligente şi biblioteci inteligente. Acestea sunt construcții alimentate, în totalitate, prin energie regenerabilă. Băncile inteligente din portofoliul Kuube sunt singurele din Europa produse în totalitate din aluminiu și costă între 4.000 şi 12.000 de euro, în funcție de dimensiunea lor, iar bibliotecile, între 4.500 și 5.000 de euro.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button