back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
VeștiCarne de tun pentru pandemie: copiii și profesorii

Carne de tun pentru pandemie: copiii și profesorii

Data:

Ministrul Sorin Cîmpeanu nu este doar un protector al plagiatorilor, ci și un criminal. Asta este opinia mea și dovezile sunt reprezentate de numărul celor care au murit de când el a deschis școlile, liceele și facultățile cu prezența fizică. Nu mă refer doar la copii și profesori, ci și la rudele lor, pentru că s-au infectat în clase, dar au dus virusul la părinți, bunici, alte rude și vecini. Care este numărul exact al cadrelor didactice și copiilor decedați nu o știe ministrul Cîmpeanu. Nici nu-l interesează.

Fapte. România scăpase aparent de pandemie, când Cîmpeanu și Arafat au considerat că este perfect dacă trec la educație cu prezența fizică. Între timp, de la stână până-n capitală toată lumea știa că varianta Delta afectează în special copiii. Autoritățile n-au ținut cont de informație de-am ajuns la peste 20.000 de cazuri zilnic și 500 de decese ca medie, imediat cum au început cursurile. Abia la 16 la mie au renunțat la prezența fizică. Între timp, Cîmpeanu a decis că e bună o vacanță, că prea e măcel în școli. Abia ce-am scăzut sub 10.000 de cazuri zilnic, iar de mâine 2,9 milioane de copii vor fi din nou carne de tun pentru pandemie. Să o întrețină, că prea pare a ne lăsa în pace. Doar acolo unde profesorii sunt vaccinați peste 60%, a gândit șeful educației. Nu este nicio logică în decizia lui și nu există niciun temei științific.

Ce a zis însă ministrul criminal în această seară: ”E un lucru pe care-l asum: prezență fizică în școli și grădinițe. Îmi doresc acest lucru și voi face tot posibilul pentru prezență fizică în școli și grădinițe. Aș vrea să se înțeleagă bine că, cu școli și grădinițe închise, acest popor nu va avea un viitor, vom distruge un întreg popor. Și am responsabilitatea termenilor. S-a plecat de la 70% – pragul stabilit de Organizația Mondială a Sănătății pentru asigurarea unei imunități de grup. 70% ar fi trebuit să ia în considerare și persoanele trecute prin boală. Având în vedere că este foarte dificil să monitorizezi persoanele trecute prin boală și ținând cont de acest lucru, am coborât plafonul de la 70% la 60%, de comun acord cu autoritățile sanitare, înțelegând că este o măsură tranzitorie spre 70% rată de vaccinare”. Să ne înțelegem: imunitatea de turmă este o iluzie. Una care face ca-n țări cu vaccinarea peste 70% sistemul medical să fie din nou sufocat de numărul de cazuri. Priviți spre Olanda, Danemarca, Singapore șamd.

De ce țările supervaccinate au cazuri tot mai multe? Pentru că vaccinatul se poate infecta, transmite și chiar muri. Specialiști veritabili în virusologie și medicină au avertizat că asta se va întâmpla, fără să socotim că producătorii vaccinurilor habar n-au care vor fi efectele adverse pe termen lung. Pe scurt, vedem doar că specialiștii care nu-s tocmiți de guverne au avut dreptate. Cu toate că avem aceste date, ministrul educației nu se dă în lături să ajute pandemia să facă ravagii. Când veți auzi de decesele cadrelor didactice și ale copiiilor, să știți cine este responsabil. Și poate din masa de români se vor ridica unii care vor depune plângeri penale pentru ucidere din culpă. Dacă le va pasă de rudele pe care le vor înmormânta, așa cum a fost până acum, dar nimeni din guvern n-a transmis un mesaj de condoleanțe. Ați auzit vreodată ca un ucigaș cu sânge rece să regrete? N-au remușcări nici cei care acum pun în pericol viața a milioane de români. Speranța mea este că nicio crimă nu rămâne nepedepsită.

 

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...