Prim-planVești

Premieră istorică: Primăria dă drept la replică pentru șoferul lui Soós

În aproape 30 de ani de presă, am primit sute de drepturi la replică, dar acum este vorba de o premieră istorică: Primăria Târgu Mureș a trimis unul în apărarea șoferului lui Soós Zoltán. Nici nu am auzit până acum despre o astfel de reacție. Povestea pe scurt: sursele Ceasul Cetății ne-au spus că pe 28 iulie șoferul cu pricina a solicitat bani de rovinietă pentru a pleca în Germania cu mașina instituției. A primit și a plecat cu familia la o nuntă, iar călătoria a avut loc în perioada 29 iulie-3 august. Detalii în articol. Neoficial, dar de la oficiali, ni s-a spus că este o bârfă și ni s-a infirmat. Mai mult, sursa oficială ne-a comunicat off the record că nu crede că șoferul ar face așa ceva în prag de pensie (n.r. ne-am mirat, pentru că eroul articolului are în jur de 50 de ani și nu știam că SRI trimite șoferi sub acoperire).

Citeste si

Cu toate că sursele noastre știu bine și ora la care a solicitat rovinietă și pentru ce, Primăria Târgu Mureș a reacționat oficial astăzi, ba chiar ne-a dat și lecții de jurnalistică prin serviciul de comunicare. Între timp, șoferul a fost observat miercuri, 3 august, cum a ieșit din cabinetul primarului și a plecat cu Dacia Duster, nu cu Skota Octavia cu care s-a deplasat în Germania, potrivit surselor noastre. A înlocuit mașina. A doua zi, primarul și-a luat concediu până luni, 9 august. Știrea dată de Ceasul Cetății a fost contracarată astăzi, iar agitația pentru un șofer ne-a pus pe gânduri, mai ales că nu a fost vorba despre vreo bombă de presă. Sursele noastre ne-au lămurit că extraprofesional domnul se ocupă cu aducerea de mașini din Germania și este susținut de UDMR. Așa a și ajuns șoferul primarului, cu toate că înainte a fost mulți ani șoferul celor de la putere din vechea administrație. Lăsăm să curgă dreptul la replică și vom reveni cu informații de la instituții abilitate. Până la proba contrarie, Ceasul Cetății are încredere în sursele sale mai mult decât în comunicatele primăriei.

Către Ceasul Cetății

În atenția d-lui Tiberiu Lovin

Ca urmare a articolului apărut pe site-ul de știri locale “Ceasul Cetății”, în data de 3 august 2021, cu titlul: ”Are sosie primarul Soós Zoltán sau a plecat soferul în Germania sub acoperire?” vă prezentăm punctul de vedere al Municipiului Târgu Mureș  pe care, în baza dreptului la replică, vă solicităm să-l publicați integral:

Angajatul primăriei pentru postul de șofer al primarului, la care autorul articolului face referire în materialul bazat pe informații oferite de “surse din Primărie”, a fost plecat în concediu de odihnă, conform legii, în intervalul 29 iulie – 3 august 2021. Deși angajații instituției nu au obligația de a informa angajatorul asupra locului de petrecere a timpului liber/a concediului, în cazul de față fiind lezată imaginea angajatului dar și a conducătorului instituției, vă comunicăm faptul că persoana la care faceți referire a fost, într-adevăr,  într-o călătorie cu familia în străinătate. Pentru călătoria în afara granițelor țării, acesta a folosit autoturismul proprietate personală.

Mașina de serviciu a primăriei,  în toată această perioadă, a rămas parcată în garajul instituției sub pază și supraveghere video.

Camerele de supraveghere amplasate în curtea interioară a instituției pot dovedi faptul că mașina nu a fost scoasă din garaj în intervalul la care dumneavoastră faceți referire.

Autoturismul de serviciu condus de șoferul primarului, la care faceți referire, nu a efectuat deplasări în afara orașului în această perioadă. Pentru acest autoturism a fost achiziționată rovinieta în data de 4 mai 2021.

O altă informație menită să denatureze adevărul este vârsta șoferului primarului. Persoana la care se face referire în articol, șoferul primarului, nu este în prag de pensie, așa cum apare în articol.

În concluzie, considerăm că acest articol prezintă tendențios informații false și nesusținute de dovezi, ceea ce arată incapacitatea autorului de a documenta riguros materialele pe care le prezintă publicului.

Considerăm, de asemenea, că baza jurnalismului de investigație este reprezentată de documentare și verificarea informațiilor. Aceste două seturi fundamentale de acțiuni întreprinse în cursul unei investigații jurnalistice servesc unui scop unic, acela de a căuta și spune adevărul.

Jurnaliștii nu sunt proprietarii informațiilor pe care le investighează – ei fac acest lucru în slujba interesului public, cetățenii fiind, de altfel, adevărații beneficiari.

 Serviciul Relații Interne și Internaționale

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button