Vești

Prefectul Togănel a înmânat 7 distincții Fibula de la Suseni

Prefectul Mara Togănel a acordat premii de Ziua Națională a României pentru cei care sunt considerați în linia întâi a luptei cu pandemia. Cităm din mesajul domniei sale, iar la final veți găsi o reacție apărută la câteva ore din partea prof. dr. Imre Benedek, care consideră că s-au făcut anumite erori.

Citeste si

Am fost onorată să ofer astăzi, de Ziua Națională a României, cea mai prestigioasă distincție a județului Mureș, “Fibula de la Suseni” reprezentanților sistemului medical din linia întâi a luptei cu pandemia Covid-19.

Îi felicit pe laureați și echipele alături de care fac un efort enorm, zi de zi, pentru a depăși această perioadă dificilă:

Dr. Maria Salanța, medic șef UPU SMURD Târgu Mureș

Dr. Ioan Ivanici, manager general Serviciul de Ambulanță Județean Mureș

– Prof. Univ. Dr. Sanda-Maria Copotoiu, șeful Clinicii ATI, SCJU Tîrgu Mureș

Dr. Mircea Stoian, șeful secției ATI, SCJ Mureș

– As. Maria Elena Casoni, asistent medical principal UPU SMURD Târgu Mureș

– Prof. Univ. Dr. Anca Meda Georgescu, șeful Clincii de Boli Infecțioase 1, SCJ Mureș

– Sergent Roxana-Maria Chitic, student al Institutului Medico-Militar București, Secția de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureș.

Update: La câteva ore după eveniment, prof. dr. Imre Benedek a reacționat pe pagina sa de facebook. Cităm, cu precizarea că se referea probabil și la fratele său, renumitul prof. dr. Itsvan Benedek, care a realizat primul transplant de măduvă în România și a murit în urma infectării cu Covid-19, luptând în prima linie, deși era la pensie.

Cu ocazia zilei de 1 decembrie, le urez tuturor românilor la mulți ani!
Din păcate, cum am mai spus în repetate rânduri, cei care conduc acele domenii în care lucrez și autoritățile locale au făcut astfel încât nu mă pot simți bine alături de ceilalți, deși aș fi vrut.

O mare surpriză și decepție o constituie pentru mine nereușita doamnei prefect Mara Togănel de a aduna în jurul său consilieri în domeniul sănătății, ceea ce a dus la primirea unor sfaturi subiective și nefericite, în unele cazuri, în ceea ce privește acordarea celei mai înalte distincții a județului Mureș. Din păcate, cu mici excepții, multe greșeli aș putea să enumăr în privința persoanelor nominalizate, dar nu voi strica atmosfera de sărbătoare. Mulți care au făcut ceva și au stat în aceste zile în prima linie, unii dintre ei și pierzând lupta cu boala pentru a salva semenii lor de Covid, nu sunt printre premiați. Cred că aceasta se datorează consilierilor doamnei prefect, domnilor doctori Boeriu si Arafat, care nu își dau seama că medicina nu începe și nu se termină cu UPU. Dar pe lângă acestea le doresc mult succes în viitor.

Prof. Benedek Imre

P.S. Am rămas și mai surprins de faptul că reprezentanții noștrii (ai etniei maghiare) au asistat fără cuvinte, probabil și înainte și după, doar ca băgători de seamă.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button