Vești

Povestea dubioasă a unui comisar-șef de poliție

De câteva ori în ultimii ani, poliția din Transilvania a fost zguduită de câteva scandaluri, în care diverși șefi și șefuleți au fost asociați cu lumea interlopă și fapte ilegale. Un astfel de caz a fost al chestorului Gelu Oltean, fost șef la serviciului secret MAI, care organiza ritualuri șamanice, unde se consumau droguri de mare risc, iar el vindea bilete la astfel de petreceri. A fost reținut de DIICOT.

Citeste si

Comisarul-șef Ilea și traseul său profesional

Legătura dintre Oltean și comisarul-șef Constantin Ilea, adjunct al IPJ Cluj, e faptul că acesta din urmă îi era cândva subordonat direct. Apoi au apărut informații în presa locală și națională privind legături cu lumea interlopă, cu faptul că a condus o mașină furată, că a ciripit date din dosare către politicieni locali șamd.

„Încă de la sosirea sa în IPJ, polițiștii de carieră au fost consternați de numirea sa la comanda Inspectoratului. Asta întrucât el a fost parașutat la comanda IPJ direct din postura de șef al DIPI Cluj – actualmente DGIPI (structură specializată a MAI care desfăşoară activităţi de informaţii şi protecţie internă, privind misiunile, personalul, patrimoniul şi informaţiile clasificate la nivelul ministerului).

Totul fără nici un fel de concurs sau examen, pur și simplu printr-o numire. Mai mult, mutarea s-a realizat și cu o ciudată echivalare de funcție. Potrivit surselor, acest caz este un unicat în România și undeva în zona gri a Legii. Într-adevăr este cel puțină ciudată mutarea de la un serviciu de informații la o structură demilitarizată, care ar trebui să fie strict în slujba cetățeanului”, scrie site-ul Ziarul Poporului. Informațiile publicate de site prezintă încrengături dubioase cu lumea interlopă (puteți citi dezvăluirile integrale acolo), dar nimic nu mai miră după cazul de la Caracal sau cel în care doi bărbați maltratați de polițiștii de la Secția 16 au murit la trei săptămâni diferență în condiții suspecte.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button