PăreriPrim-plan

Postacii lui Maior: lacheii online care latră, mușcă și apoi fug

Un taximetrist rătăcit în politică, cu debutul la România Mare, Claudiu Maior a condus Târgu Mureș vreo două decenii ca mâna dreaptă a primarului Dorin Florea, iar la încercarea de a ajunge edil a luat-o-n freză de i-au sărit bârfitele grade de alcool din sânge. Că așa vorbește lumea că are obiceiul să le tragă la măsea, iar uneori pe datorie, că așa se cuvine unui boss.

Citeste si

Articol recomandat: Atacul furibund al lui Maior și motivul din spatele izbucnirii

După ce a pierdut alegerile, Maior s-a ales c-un singur lucru: funcția de consilier local. Între timp, hârburile de la firma sa de transport au fost trase pe linie moartă, așa că a rămas fără bani buni din contractul de plimbat călătorii în aventuri extreme. Mai mult, fosta sa nevastă a fost pusă recent pe liber de la o companie a municipalității, unde ocupa de vreo șase ani funcția de director de dezvoltare. De aici supărarea și mai mare, că au totuși copii împreună.

Naționalistul de fațadă a rămas cu trei variante de expunere: invitațiile tv (unde are tupeul să impună întrebările, de aceea n-a mai ajuns la ultima), ședința Consiliului Local Târgu Mureș, unde se chinuie să citească acuze la adresa celorlalți, și spațiul online, unde o echipă de postaci antrenați îi atacă dușmanii.

Întâmplare a făcut să ajung pe grupul Ești din Târgu Mureș dacă… (unul dintre ele, că sunt mai multe cu nume similare), care este controlat de Ioan Truță, angajat la Siletina, firma lui Maior. Dacă distribui postări contra administrației actuale, atunci ești bine venit. Dacă nu, înseamnă că ai fost plătit de primăria lui Soos. Așa am pățit și eu, iar un cirac din gașca virtuală m-a acuzat sub diverse pseudonime (împreună cu încă un director din primărie, care folosește un pseudonim de femeie) că mi-am luat tainul de la municipalitate.

Așadar, un an și jumătate am fost un membru bun al grupului, dar am făcut greșeala să postez și despre Maior. Nu de bine, că n-ai ce. În 24 de ore am fost zburat din grup și acuzat că am încasat de la primărie 13.600 de lei ca publicitate, iar de aici am ceva cu fosta mâna dreaptă a lui Maior. Ei bine, le-am explicat postacilor tocmiți că suma pentru șapte luni a fost de 4800 de lei impozabili.

Degeaba, că ei tot asta au scris. Și e un contract între două firme private, iar eu n-am nicio obligație să fac publice afacerile lor. Am vrut doar să arăt cât de puțin se alocă unui site care nu cântă în strună puterii (n.r. cel care distribui sumele pentru publicitate este Cosmin Blaga, fostul purtător de cuvânt al primăriei, care a fost mutat pe n funcții și e încă acolo sub comanda viceprimarului Portik).

Și cine poate cumpăra un ziarist cu 138 de euro lunar? 🙂 E ilogic, dacă am vorbit despre cumpărarea tăcerii, iar eu chiar n-am obiceiul să iau șpagă sau să tac. Mai ales că am fost singura publicație locală care a criticat ambele administrații: Florea și Soos. Atunci când a fost cazul, normal, pentru că un gazetar prezintă fapte în investigații sau știri, nu impresii de călătorie sau ce i se năzare noaptea.

În ultima postare de pe grupul lui Maior, Marius Popescu alias Marius Kiradac atacă site-ul Ceasul Cetății pe motiv că-l protejează pe consilierul primarului, respectiv Mark Christian Hermann. Postacul are proces cu consilierul pentru că l-a făcut în toate felurile, iar instanța a decis până acum că este vinovat. Mai are un hop la Curtea de Apel pentru a fi condamnat definitiv. Este clar că obsesia sa pentru Hermann este subiectivă, iar pe mine războaiele personale nu mă interesează. Ei bine, Popescu este și unul dintre moderatorii grupului, de aceea și-a permis să acuze un site care a fost mereu imparțial. I-am dat replica, iar el mi-a spus că n-am decât să-l dau în judecată, apoi m-a blocat și mi-a șters comentariul pentru a nu avea acces la dovezile de depus pentru un eventual proces. În privat, a susținut că nu el, de parcă m-am născut de dimineață.

În concluzie, Maior și postacii lui au o singură misiune: să atace actuala administrație, care nici ea nu este fără greșeli, iar eu am punctat de fiecare dată când am aflat că a comis-o.

Singurul lucru pe care-l reușește această gașcă online este să facă mizerie. Una pe care o aruncă naiv în ventilator în timp ce stă cu fața spre vânt. Rezultatul este previzibil, dar pentru a conștientiza asta ai nevoie de inteligență.

Și unde nu e nici Dumnezeu nu cere, darămite eu. Cei menționați vor rămâne în subsolul istoriei minunatului oraș Târgu Mureș, unde vor ajunge să se mănânce între ei ca șobolanii.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button