back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planPlanul secret de a ajunge primar în Târgu Mureș

Planul secret de a ajunge primar în Târgu Mureș

Data:

În 2000, un parlamentar care conducea un partid cu orientare de dreapta mi-a propus să fiu candidat la Primăria Bacău. Fără ca eu să fiu membru în niciun partid. I-am spus că nu prea e o glumă bună. În paralel, un alt partid tradițional de dreapta m-a curtat pentru același lucru. Evident că am refuzat elegant. La fel am primit o propunere în 2020, pe care am tratat-o la fel. Acum, aflu că urmează să candidez în 2024 la Primăria Târgu Mureș. De data asta niciun partid nu mi-a propus, ci umblă zvonul prin piață și s-au rățoit maghiarii la mine pe pagina de Facebook a site-ului că asta e explicația.

Cum au intuit ei planul diabolic pe care l-aș avea în buzunar? Pentru că îl critic pe Zoltan Soos, actualul edil. Eu aș vrea să-l laud, dacă aș avea pentru ce. Nu mă interesează că e de la UMDR, un partid ce poate fi descris ca o căpușă a guvernării de decenii bune, fără să facă vreo minune până acum. Chiar am crezut că un maghiar ar putea fi un exemplu pentru comunitate, așa cum sunt unii dintre ei. Nu este cazul încă. În afară de plimbările secrete de la Budapesta și fără explicații, înfrățirile inutile, scandalurile din municipalitate, ignorarea obiectivelor puse pe masa electoratului la alegeri pe post de gogoși șamd, am remarcat la Zoli doar promovarea firmelor ungurești și o tăcere ”agresivă” de zici că-i sosia lui Iohannis, alt mut care n-a făcut nimic în mandatele primite.

Așadar, cu regretul că-i dezamăgesc pe prietenii maghiari, nu am nicio intenție să candidez la nicio primărie din partea nimănui. Nici nu mi-a trecut prin cap după 30 de ani de presă să schimb meseria cu una de funcționar. Dacă s-ar întâmpla, aș anunța din start că mă cred capabil și am de gând să demonstrez. E logic însă că degeaba ești primar dacă n-ai Consiliul Local de partea ta, iar aici e doar un mecanism al intereselor. Unele care nu coincid cu ale populației. Și eu nu aș putea juca de unul singur niciun rol, iar șansa orașului de a scăpa de majoritatea maghiară din CL este mare: de 0,99%.

Din nefericire, partidul ong este cel care ține orașul pe loc, după cum am observat în zeci de ani. Păcat. Mintea mea spunea că odată cu majoritatea apar și schimbările spectaculoase în BINE. Nici vorbă. Târgu Mureș este orașul promisiunilor neonorate. Pornind de la primar până la ultimul om ca funcție cu care m-am intersectat. E o energie colectivă de lasă-mă să te las. Fără muncă în interesul comunității, nimic nu poate fi urnit din praful provincial. Mulți dintre noi vom muri cu speranță, dar fără să vadă că s-a schimbat primarul. Indiferent cine va fi. Tocmai pentru că se votează etnic și nu pe calități. Unul care nu știe să facă bani decât din leafa de la stat n-are cum să atragă investitori aici și nici nu poate ridica nivelul de trai. N-ai motive să revii în Târgu Mureș. Aici sunt găștile politice dominate de UDMR și doar câțiva oameni de afaceri serioși. O mână. Nu faci primăvară cu ei, darămite să transformi un municipiu adormit în timpul discursurilor electorale, care promit și atât.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

1 COMENTARIU

  1. UDMR este departe a fi o capusa si departe de a face vreo minune cu scorul de 5 %Cei interesati cu adevarat (si nu superficial sau plina cu ironie) pot afla contributia UDMR la toate nivelele statului de drept.Obiectivele populatiei sunt multiple.Aproape fiecare dintre cetateni vrea altceva si totdeauna contrar celuilalt.Infratirile cu alte orase sunt benefice totdeauna.Ajutorul reciproc intre comunitati sta in firea oamenilor si nu trebuie neglijat niciodata.Promisiuni neonorate au fost si vor fi intotdeauna intrucat nu depind de un singur om.Praful provincial depus de acum 32 de ani nu se va indeparta dupa un singur mandat.Ironizand oamenii care traiesc doar din leafa este invitatie si provocare la nelegimitati.Un om nu poate incaleca mai multi cai cu un singur fund. Doar cei mincinosi,infractorii si cei sprijiniti din interese mafiote.Majoritatea celor imbogatiti au averile colosale ori din mosteniri,casatorii de interese camatarie,inselatorie,trafic de droguri si de persoane, evaziune fiscala si cei pe care insasi statul le corupe acordandule dreptul de a detin numeroase functii bine platite in acelasi timp.
    Problemele in Tg.Mures au inceput atunci cand liderii priceputi si competenti ale institutiilor de stat au fost schimbate din functia pe care o detineau.Acest lucru s-a intamplat imediat dupa instalarea comunismului,apoi in mai multe etape in epoca de aur.Au urmat anii dupa 89,pogromul din martie 90 si anii de jaf.Cauzele au fost multiple:instaurarea tovarasilor in care a avut incredere PCR,schimbarea componentei etnice,inplantarea fricii si a neincrederii in mintea cetatenilor impotriva asemenilor,instaurarea puterii celor imbogatiti dubios,care la randul lor au introdus nepotismul extrem,inselatoria,nerespectarea legilor,furtul din bani publici,incultura.In prezent se incearca reintroducerea normalitatii,respectarea legilor.Lucru greu de facut si de lunga durata din cauza lipsei unei justitii drepte, plecarii oamenilor competenti,existenta sentimentului neincrederii intre etnici si degradarea calitatii populatiei.Este atacata modul de viata ale cetatenilor tirgumuresene cu radacini adanci.Planul uniformizarii rapide a teritoriilor statului prin ajutorarea migratiei interioare este benefic doar atunci cand regiunile subdezvoltate sunt aduse la nivelul celor dezvoltate si nu invers cum se intampla in prezent.Adica investitii,educatie si in regiunile subdezvoltate.

Comentariile sunt închise.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...