back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
20.9 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
20.9 C
Târgu Mureș
spot_img
VeștiPauză de libertate. Nu doar pentru presă, ci atenție la rețelele sociale

Pauză de libertate. Nu doar pentru presă, ci atenție la rețelele sociale

Data:

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, privind incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare pe criterii de rasă, etnie, dar şi de ”opinie ori apartenență politică” sau origine socială. Organizațiile media au reacționat dur, iar proiectul a fost atacat la CCR de USR, dar judecătorii au decis că legea este constituțională.

Așadar, plăcuțele suedeze nu vor mai putea fi folosite, pentru că intră sub incidența Codului penal, faptă pedepsită cu închisoare de la șase luni la trei ani sau amendă. De fapt, modificarea articolului e similară cu insulta și calomnie înainte să fie scoase din CP, iar acum e strecurată sub altă formă. Una mai dură.

Astfel, o opinie vulgară sau violentă privind un anumit partid ar putea face obiectul unui dosar penal. Indiferent că ea este în ziar, pe un site, la tv sau pe rețelele sociale. Oricine poate fi condamnat dacă riscă să se exprime generic despre o grupare politică.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...