PăreriVești

Obositorul Sabin Gherman de la naționalism și extremism la persoane cu dizabilități

Click în haos


Cu o imagine de intelectual ras în cap de comuniști, Sabin Gherman e obositor de urmărit, pentru că e haos în capul lui. Nu are un discurs organizat să spună clar ce vrea și ajunge pe coclauri, fără să fie informat despre ceea ce vorbește. E un fel de almanah cu foi lipsă, care te enervează cu neștiința lui. Spre exemplu, el habar nu are nici în zilele noastre că primarul din Târgu Mureș e membru UDMR de 20 de ani, ci zice că e independent.

Citeste si

Să revenim la subiectul serii de sâmbâtă, când l-a pocnit pe chelie ideea de a face o comparație dintre alegerile din 2000 (bătălie finală între Iliescu și Vadim) și naționalist-extremiștii ce riscă să ne pună în aceeași situație (fără a avea iar niciun argument). Pentru a duce în derizoriu un subiect abordat de AUR, Gherman a spus că e fake news știrea cu interzicerea cuvântului Crăciun în UE, momentan la nivel de ghid intern. Fără să aibă habar cine și cum a ajuns un ghid de reguli interne să fie adoptat tacit, realizatorul rubricii pe youtube a spus că e același lucru când am înlocui cuvântul handicapați cu persoane cu dizabilități (lucru pe care l-a învățat recent de la fiica lui, cum a recunoscut în clip). După câteva minute a spus că nu e o comparație. Doar așa a ațipit și-a vorbit prin somn, o zic eu.

Pentru el și cei care nu știu, informația cu Crăciunul nu a fost dezvăluită de AUR, ci de Il Giornale, apoi a ieșit un scandal la nivel european, iar inițiatoarea (amică de-a Ursulei și susținătoarea LGBT) a retras ghidul pe motiv că nu îndeplinește standardul de calitate UE.  Așadar, îndreptarul de 30 de pagini a fost retras. Acolo aflam că nu e frumos să spui om în comunicarea UE, că ar fi jignit pe nu știu cine care ar traduce bărbat, ci material sintetic.

Revenind la Sabin Gherman, el ne-a dus cu informația la un alt Gherman din Ucraina, care spune că e vorba de fake news și manipulare la greu din partea Rusiei. Legat cam de tot. Și de asta naționaliștii și extremiștii au succes. Ați înțeles ceva? Nici eu. Probabil realizatorul circului său video nu are proprietatea termenilor. De când e rău să fii naționalist? Eu n-am auzit asta decât la tovarășul Ion Iliescu și banda sa. Cum e ceva care e împotriva lor, cum e naționalism, apoi nu doar atât, ci extremism și legionarism. Da, Ilici spunea că în Piața Universității erau legionari, când de fapt ei cântau ”mai bine mort decât comunist”.

Concluzia. Ca orice manipulator de ocazie (nu știu dacă e plătit sau o face pentru a atrage atenția asupra lui), Sabin Gherman vorbește de foarte multe lucruri în scurta lui emisiune, fără să spună ceva clar, dar cu erori crase de logică și de informație. Băgați în ceață de multitudinea de platitudini haotice, spectatorii show-ului său doar aplaudă. Ăsta e nivelul. Eu i-aș propune să invite oameni din zona pe care dorește să o abordeze și să se documenteze bine înainte de a scoate stolul de porumbei. Dacă însă îi place să se audă vorbind, atunci ideea mea pică, iar el are dreptate mereu. Cum așa? Păi, așa se întâmplă când doar el stabilește, fiind avocat, procuror și judecător pe dosarul încropit tot de el. Așadar, atenție la manipulatori. 🙂

PS Pe de altă parte, vă recomand să-l urmăriți pe Gherman la amenajarea de locuințe. Chiar s-a documentat și-a făcut lucruri frumoase în casa lui. Pe post de consultant, recunosc că l-aș angaja oricând în acest domeniu.


Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

  1. sa te documentezi cum catelul cu foale moralisto-familist gherman i-o trage lucianei indre pe la cabane cand merge la filmari….si cat este de badaran si guster cu femeile. ar babardi si babe daca i s-ar permite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button